Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID experimental sub formă de spray nazal
Autor: Antonia Popescu | 25 noi, 07:31
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat că a testat miercuri un vaccin experimental împotriva COVID-19, sub forma unui spray nazal, în cadrul unui proces de "reimunizare".

Vladimir Putin a dezvăluit miercuri în cadrul unei intervenţii televizate că s-a vacccinat din nou împotriva COVID-19, la şase luni după ce i-a fost administrată doza iniţială a serului Sputnik V. Liderul de la Moscova a precizat că nivelul său de anticorpi scăzuse.

Preşedintele rus a afirmat că a primit doza „booster” sub forma unei injecţii şi s-a oferit voluntar pentru a testa un vaccin intranazal anti-COVID.

„Am introdus spray-ul în ambele nări. Am rămas 15 minute sub observaţie şi gata. Nu am simţit nimic, absolut nimic. Azi, după cele două proceduri, injecţia şi spray-ul nazal, am făcut sport dimineaţă. Aşa că pot depune mărturie că totul decurge aşa cum susţin oamenii noştri de ştiinţă”, a declarat Vladimir Putin, conform CNN.

Coaliția ”semafor” s-a înțeles. Germania, angajamente extrem de ambițioase pe mediu

G Ad:

Vaccinul anti-COVID experimental sub formă de spray nazal pe care l-a testat Vladimir Putin a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V.

Directorul institutului, Denis Logunov, a dezvăluit că studiile inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și „are cele mai puține efecte secundare, posibil”.

Tatiana Golikova, vicepremierul Rusiei, a anunţat că Ministerul Sănătăţii din această ţară va înregistra miercuri un nou vaccin anti-COVID-19, Sputnik M, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Primele doze cu acest vaccin nou vor deveni disponibile spre sfârşitul lunii decembrie.

În 2020, Rusia a dezvoltat foarte repede vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, însă autorităţile de la Kremlin pun creşterea rapidă a numărului de infectări din perioada recentă pe seama ezitării ample a populaţiei de a se vaccina. Octombrie 2021 a fost luna în care s-au înregistrat cele mai multe decese în Rusia de la declanşarea pandemiei de COVID-19, conform Digi24.

Ştiri Recomandate

China a pus gând rău propriilor companii! Planuri malefice

Autoritățile chineze pregătesc măsuri care ar trebui să...

Preţul cafelei a atins noi valori record

Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de...

JP Morgan, previziuni de un optimism debordant pentru 2022

Banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co a...

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Topul celor mai aglomerate orașe. Ce loc ocupă București

A fost publicat topul oraşelor cu cel mai aglomerat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro