Vodafone își vinde afacerea din Ungaria pentru 1,8 miliarde de dolari

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O afacere care va crea un nou numărul doi în Europa
O afacere care va crea un nou numărul doi în Europa
Vodafone a anunţat luni vânzarea afacerii sale din Ungaria, pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de dolari) în numerar, într-o tranzacţie care va crea un lider local în sectorul telecomunicaţiilor în statul din Europa Centrală, transmite Reuters.

Grupul britanic a precizat că convenit termenii acordului cu cei doi cumpărători, firma de stat Corvinus Zrt şi operatorul 4iG, ambele din Ungaria. Tranzacţia, care nu include VOIS - afacerea de servicii a Vodafone - ar urma să ducă la crearea celui de-al doilea operator de telefonie din Ungaria.

"Acest lucru reprezintă de peste nouă ori profitul operațional ajustat pentru cele 12 luni încheiate la 31 martie", a precizat Vodafone în comunicatul preluat de agențiile de presă. Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la finalul acestui an.

"Guvernul ungar are o strategie clară a a crea un campion naţional ungar în sectorul IT", a afirmat directorul general al Vodafone, Nick Read, adăugând că "entitatea combinată va spori concurența și accesul la investiții pentru viitorul digital al Ungariei". Tranzacția mai trebuie să fie aprobată de autoritățile relevante și de acționari. 

Citește și O companie a plătit 4,4 miliarde dolari pentru o participație la Vodafone

Cel mai mare operator de telecomunicaţii de Emiratele Arabe Unite, care în prezent poartă numele e&, a anunţat sâmbătă că a achiziţionat o participaţie de 9,8% la grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone pentru 4,4 miliarde de dolari, în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile la nivel global informează Reuters.

Într-un comunicat remis bursei de valori de la Abu Dhabi, Abu Dhabi Securities Exchange (ADX), compania cunoscută oficial sub numele Emirates Telecommunications Group Company PJSC, a informat că a preluat un pachet de aproximativ 2,766 milioane de acţiuni Vodafone.

e& a subliniat că nu are intenţia de a face o ofertă de preluare a Vodafone şi că sprijină în totalitate actuala strategie de business a companiei şi echipa managerială existentă.

"Vedem această investiţie ca o bună oportunitate pentru e& şi acţionarii său care ne va permite să ne extindem şi să ne dezvoltăm portofoliul internaţional, în linie cu ambiţia noastră strategică", a declarat directorul general Hatem Dowidar.

Compania cu sediul în Abu Dhabi a fost înfiinţată în 1976 şi este cel mai vechi operator de telecomunicaţii din Emiratele Arabe Unite. e& are operaţiuni în 16 ţări din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa deservind peste 156 milioane de clienţi. În luna februarie a acestui an, fostul Etisalat şi-a schimbat denumirea în e& în încercarea de a se transforma într-un conglomerat global de investiţii în tehnologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel