Volkswagen ţine în suspans ţările din Europa de Est privind locul unde va construi o nouă fabrică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Volkswagen
Volkswagen
Grupul auto german Volkswagen nu va lua deocamdată o decizie privind amplasarea uneia dintre cele patru fabrici de baterii pentru mașinile electrice, în condițiile în care cererea acestor vehicule electrice în Europa este sub așteptări, a declarat miercuri președintele companiei Oliver Blume.

Volkswagen a analizat un posibil amplasament pentru o mare fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa de Est și a amânat deja o decizie în urmă cu un an, când avea în vedere locații în Cehia, Ungaria, Polonia sau Slovacia. Compania a declarat la începutul acestui an că nu se grăbește să ia o decizie.

Oficialii cehi au declarat miercuri că vor începe să ofere locul propus pentru fabrica de baterii a Volkswagen altor investitori, spunând că nu își pot permite să mai aștepte o altă decizie, conform Reuters.

Volkswagen a selectat deja locații pentru producția de celule de baterii în Salzgitter (Germania), Valencia (Spania) și St. Thomas (Canada), despre care a spus că au un potențial de producție combinat de până la 200 de gigawați-oră (GWh) pe an.

"Pe baza condițiilor de piață, inclusiv a creșterii slabe a pieței de mașini electrice pe baterii în Europa... nu există pentru moment nicio rațiune comercială pentru a decide asupra altor locații", a mai declarat Oliver Blume.

Acesta s-a întâlnit cu oficialii cehi în această săptămână, în contextul în care țara a făcut presiuni pentru această investiție, încercând să asigure viitorul sectorului său auto extrem de important, în timp ce industria auto globală se îndepărtează de combustibilii fosili.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat că țara va începe să se concentreze pe alte proiecte. "Nu putem continua să deținem terenul pentru acest proiect", a declarat Fiala într-o conferință de presă.

Ministrul Industriei, Jozef Sikela, a declarat că poartă discuții cu cinci investitori, iar două dintre aceste proiecte sunt de o amploare similară cu planurile Volkswagen.

Volkswagen s-a alăturat unui grup de producători auto și analiști care au avertizat săptămâna trecută că cererea de vehicule electrice nu se dezvoltă așa cum se așteptau, grupul german înregistrând o scădere a comenzilor de vehicule electrice la 150.000 în Europa, de la 300.000 anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...


pixel