Volodimir Zelenski face un anunț CUTREMURĂTOR. Este adevărul ascuns de Moscova
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Volodimir Zelenski susține că e gata să facă pace cu Vladimir Putin
Volodimir Zelenski susține că e gata să facă pace cu Vladimir Putin
Nu, presa rusă nu scrie despre așa ceva când vine vorba despre războiul din Ucraina, pe care mai marii de la Kremlin îl descriu, cu o nerușinare care calcă în picioare chiar și cea mai timidă umbră de omenie, ”operațiune militară specială” de apărare a Donbasului. 

Un motiv în plus pentru președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, de a prezenta lucrurile așa cum sunt ele, de a spune rușilor ce se întâmplă cu adevărat pe frontul din țara lui, cotropită de armata lui Putin. O armată care nu doar că s-a făcut de rușine, dar suferă pierderi pe care, cu siguranță, nici generalii lui Putin, nici locatarul de la Kremlin în persoane nu și le-au putut imagina vreodată. 

Rusia a pierdut de la începutul războiului din Ucraina 27.000 de militari, 200 de avioane, peste 3.000 de tancuri, vehicule blindate şi drone, a spus Zelenski, precizând, totodată că forţele ucrainene continuă să recâştige teritoriul pierdut.

"Putem raporta cel de-al 200-lea avion militar rusesc doborât. Rusia nu a pierdut atât de multe avioane în niciunul dintre războaiele din ultimii ani. Rusia a pierdut, de asemenea, 27.000 de soldaţi, printre care se numără mulţi tineri recrutaţi. Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri, vehicule blindate, drone şi toate perspectivele sale ca stat.

Continuăm să refacem teritoriile eliberate. Până astăzi am eliberat deja 1.015 aşezări. Restabilim alimentarea cu energie electrică, cu apă, comunicaţiile, transport şi servicii sociale în zonele respective", a scris Zelenski în ultimul mesaj video transmis pe reţelele sociale.

Citește și Rusia le recomandă cetăţenilor săi să evite călătoriile în Marea Britanie

În același timp, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul-maior Kirilo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august și se va încheia până la sfârșitul anului. El a mai spus că în Rusia este deja în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Putin, grav bolnav de cancer. 

"Punctul de ruptură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor active de luptă se vor fi încheiat până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbass și Crimeea", a declarat Kirilo Budanov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel