Volvo și-a sporit vânzările cu 25% în martie, pe seama vehiculelor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Volvo Cars a înregistrat vânzări solide în martie 2024, stimulate de popularitatea tot mai mare a modelelor sale complet electrice și hibride plug-in.

Volvo a înregistrat un număr record de vânzări de automobile în luna martie, ajungând la aproximativ 78.970 de mașini, ceea ce a reprezentat un avans de 25% față de anul precedent, precum și un record istoric pentru vânzările la nivel mondial într-o singură lună. Acest lucru a fost susținut în principal de introducerea SUV-ului său complet electric, modelul EX30, scrie CNBC.

Compania a înregistrat vânzări deosebit de solide în SUA și Europa, vânzările europene din martie înregistrând o creștere de 33% de la an la an, atingând 39.756 de automobile. Vânzările de mașini electrice în Europa au înregistrat, de asemenea, un impuls de aproximativ 34%, totalizând aproximativ 24.856 de mașini. În martie, vânzările de automobile electrificate au reprezentat aproximativ 63% din totalul vânzărilor de automobile europene.

În primul trimestru din anul în curs, Volvo Cars a vândut aproximativ 182.687 de automobile la nivel mondial, ceea ce reprezintă o creștere de 12% de la an la an. În martie, automobilele complet electrice au reprezentat 23% din totalul vânzărilor de automobile.

Acțiunile Volvo Cars au urcat cu 6% în urma anunțului privind vânzările din martie, stabilindu-se joi după-amiază la 25,25 euro.

În Statele Unite, compania a înregistrat vânzări de aproximativ 15.315 mașini, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 50% de la an la an. Vânzările de automobile electrice au avansat cu 25% față de anul precedent și au reprezentat aproximativ 24% din totalul vânzărilor de automobile din SUA.

Modelul Volvo XC60 a continuat să fie cel mai bine vândut model Volvo în martie 2024, înregistrând vânzări de aproximativ 22.402 unități, ceea ce a reprezentat o creștere uriașă față de cele 18.090 de mașini vândute în martie 2023. Următorul model cel mai bine vândut a fost cel XC40, cu aproximativ 20.557 de mașini vândute, mai mult sau mai puțin la fel ca cele 20.556 de unități vândute în martie 2023.

Acesta a fost urmat de modelul XC90, care a vândut 10.826 de mașini în martie 2024, în creștere de la 9.828 de mașini în martie 2023.

Bjorn Annwall, director comercial și director executiv adjunct al Volvo Cars, a declarat: "Aceste cifre reflectă puterea strategiei noastre și diversitatea produselor - oferind mașini complet electrice alături de modelele hibrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel