Vouchere de vacanță. Ciucă: "Vă spun foarte clar şi fără echivoc”
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit inclusiv despre Pilonul II de pensii. 

"Din ce ştiu eu, da, nu umblăm la voucherele de vacanţă. Cert este că din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, la o lună completă de la aplicarea acestei ordonanţe la nivelul cheltuielilor bugetare s-a realizat o economie de peste trei miliarde de lei. Ceea ce este important şi este important şi ca mesaj şi pentru mediul de afaceri, adică nu punem presiune doar pe mediul de afaceri, iată că s-a reuşit prin aceste măsuri reducerea cheltuielilor bugetare cu peste trei miliarde de lei într-o lună", a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă anul viitor se vor mai acorda bugetarilor vouchere de vacanţă.

Nu va fi modificat

În ceea ce privește Pilonul II de pensii, fostul premier a precizat că se va aplica acea majorare a contribuţiei de la 1 ianuarie 2024, aşa cum a fost asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. "Vă spun foarte clar şi fără echivoc în momentul de faţă şi pentru tot ceea ce înseamnă construcţia bugetului, pilonul doi de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei începând de la 1 ianuarie 2024", a afirmat el.

După trei-patru luni

Venind cu explicații, liderul PNL a menționat că a ”fost creat totuşi un mecanism prin care s-a reuşit gestionarea acestor cheltuieli (...), iar modul în care acest mecanism se va aplica vom vedea care sunt efectele, după trei-patru luni de la începutul anului viitor. Pentru că acum este prima lună, atunci să ne pronunţăm", a declarat Ciucă.

Bani mai mulți

În altă ordine de idei, Nicolae Ciucă a subliniat că Ministerul Educaţiei va primi, anul viitor, ”un buget consistent cu o mărire considerabilă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în educaţia din România". Întrebat despre salariile demnitarilor, el a asigurat că mărirea despre care se vorbește este ceva nou. ”Nu, nu cred că în momentul de faţă putem să discutăm despre un asemenea subiect, ţinând cont că prin tot ceea ce am reuşit să realizăm în colectare şi în construcţia bugetară pentru anul 2024 s-a avut în vedere asigurarea sustenabilităţii anvelopei pentru Casa de Pensii, astfel încât să putem să intrăm în aplicare cu legea pensiilor de la 1 septembrie şi, desigur, să vedem sustenabilitatea legii şi dincolo de finele anului 2024", a răspuns Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel