Vouchere de vacanță. În sfârșit, s-au clarificat lucrurile și este motiv de BUCURIE
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Actele legislative sunt deja elaborate la Ministerul Turismul, ceea ce înseamnă că instituțiile publice pot trece la treabă. 

"Din punctul nostru de vedere, al ministerului, noi ne-am făcut treaba şi încurajez toate instituţiile publice să emită aceste tichete. Există cadrul legal, există sume prevăzute în buget. De asemenea, încurajez toţi operatorii economici să apeleze la voucherele de vacanţă. Au posibilitatea în limita a şase salarii minime pe economie", a spus ministrul de resort, Daniel Cadariu.

Pentru aceste sume, operatorii economici nu mai plătesc contribuţii sociale şi pot fi deductibile din impozitul pe profit. Astfel, pot fi fidelizaţi salariaţii şi se poate da un imbold turismului, a adăugat Cadariu, precizând că problema va fi ridicată în prima ședință de Guvern. 

Problema transportului 

În altă ordine de idei, ministrul a anunțat că a avut întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru ca, în această vară, să nu mai existe probleme cu plajele în staţiunile de pe litoral, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Întrebat, pe de altă parte, cum se va rezolva problema infrastructurii de transport, în condiţiile în care turiştii petrec o zi pe drum către orice destinaţie din România, ministrul a răspuns: "Da, avem o problemă cu infrastructura, ştim. Am făcut câteva adrese către Ministerul Transporturilor pe acest subiect. De exemplu, la Constanţa sunt prea puţini operatori pe aeroport. Am făcut o circulară şi am solicitat atenţie sporită autorităţilor judeţene care au aeroporturi în gestiune să se implice".

Taxă de stațiune

Din această vară, cei care vin pe litoral în Mamaia Nord și Năvodari vor plăti o taxă de stațiune, care este 1% din tariful unei nopți de cazare. De anul trecut, cei care se cazează în stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp plătesc 5 lei pe zi.

"Din punctul nostru de vedere, al ministerului, noi ne-am făcut treaba şi încurajez toate instituţiile publice să le emită. Există cadrul legal, există sume prevăzute în buget. De asemenea, încurajez toţi operatorii economici să apeleze la voucherele de vacanţă. Au posibilitatea în limita a şase salarii minime pe economie", a declarat ministrul Turismului.

Legislaţia cu privire la acordarea tichetelor de vacanţă din acest an prevede că operatorii economici nu mai plătesc contribuţii sociale şi pot fi deductibile din impozitul pe profit.  "Vom ridica această problemă în prima şedinţă de Guvern", a precizat Cadariu.

Citește și Aceasta este țara cea mai fericită. Este chiar lângă Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...


pixel