Este vorba despre programul "Sprijin pentru România", prin care beneficiarii primesc, o dată la două luni, câte 250 de lei pe carduri, bani pe care îi pot folosi pentru a cumpăra alimente şi de programul prin care alte categorii de români care primesc sprijin material sub formă de pachete cu alimente.
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine cu precizări privind categoriile exceptate de la acordarea măsurilor de sprijin material. MIPE explică următoarele:
"Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum şi persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private.
Identificarea categoriilor de destinatari finali se realizează de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin grija entităţilor aflate sub autoritatea, în coordonarea sau în subordinea acestuia precum și de autoritățile administrației publice locale pentru persoanele fără adăpost.
Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde se face la domiciliul sau reşedinţa destinatarilor finali, cu confirmare de primire, prin Compania Naţională Poşta Română - S.A.
În cazul persoanelor fără adăpost, distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde se face de către Compania Naţională „Poşta Română“ - S.A. la autoritatea administrației publice şi vor fi distribuite prin grija acesteia, pe bază de tabel nominal, care se transmite ulterior Companiei Naţionale Poşta Română - S.A.
Autorităţile administraţiei publice locale în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa destinatarii finali distribuie pachetele cu alimente către aceștia.
Pachetele cu alimente se ridică personal de către destinatarii finali de la centrele de distribuire, stabilite de reprezentantului legal al autorităţi administraţiei publice locale, în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul, pe baza actului de identitate sau a documentului eliberat de autorităţile publice locale care atestă identitatea destinatarului, prin mijloacele stabilite de către acesta. Ridicarea personală a ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente de către destinatarii finali.
Pentru destinatarii finali nedeplasabili, autorităţile administraţiei publice locale au obligația de a asigura serviciul de livrare a pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dolarul american se prăbușește...
Ministerul Finanțelor acordă...
Reuters explică, într-o...
Înalta Curte de Casație și...
Prețurile la electricitate...
Persoanele cu handicap care...
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...