Vouchere pentru WiFi de la UE. Cine sunt beneficiarii
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
10.000 de municipalități au participat
10.000 de municipalități au participat
Reprezentanţii municipalităţii ieşene au anunţat vineri că au câştigat unul dintre voucherele pentru WiFi puse la dispoziţie de Comisia Europeană. 

Potrivit unui comunicat de presă, cel de-al doilea apel de cereri pentru vouchere pentru WiFi lansat de Comisia Europeană prin programul WiFi4EU a avut loc între 4 şi 5 aprilie. În cadrul acestui apel, mai mult de 10.000 de municipalităţi din Europa au solicitat un voucher WiFi4EU. În urma evaluării cererilor, Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele (INEA), agenţia executivă a Comisiei Europene responsabilă de implementarea programului WiFi4EU, a publicat lista oraşelor câştigătoare, printre care se numără şi municipiul Iaşi.

Citește și Veste excelentă! Ce se decide cu voucherele de vacanță

"În săptămâna următoare fiecare solicitant va primi o notificare individuală a rezultatelor apelului. După notificare, municipalităţile câştigătoare vor trebui să semneze un acord de finanţare, disponibil pe portalul WiFi4EU, pentru a primi voucherul în valoare de 15.000 de euro pentru a crea un hotspot într-un spaţiu public. Aproape 98% din voucherele disponibile au fost revendicate în primele 60 de secunde de lansare a apelului. Acest apel are un buget de 51 de milioane de euro, iar 3.400 de municipalităţi din întreaga Europa vor primi câte un voucher pentru a crea hotspoturi WiFi în spaţiile publice", anunţă reprezentanţii administraţiei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...


pixel