Warren Buffett a jucat la bursă. Ce a făcut, dar mai ales DE CE a făcut-o
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Warren Buffett
Warren Buffett
I se spune Oracolul din Omaha și este unul dintre cei mai respectați și admirați investitori de pe Wall Street și din întreaga lume. Deciziile lui, mutările lui pe piață sunt atent disecate de analiști și urmărite de ceilalți jucători din piață. O luare de poziție poate schimba evoluția unor acțiuni.

Diversitate este unul dintre principiile după care acționează omul de afaceri Warren Buffett, cunoscut pentru minuțiozitatea cu care analizează fiecare pas pe care îl face, fiecare achiziție, fiecare vânzare. Studiază evoluțiile companiile care ar putea intra în portofoliul holdingului pe care l-a înființat și pe care îl conduce de multe decenii, Berkshire Hathaway. Cumpănește orice investiție nu atât pentru a câștiga mai mulți bani, cât pentru a impulsiona afacerile de perspectivă și care merită ajutate.

De această dată, Buffet a cumpărat o participație la compania HP în valoare de peste 4,2 miliarde de dolari. Prin urmare, miliardarul american deține acum aproximativ 121 de milioane de acțiuni ale producătorului de calculatoare. La bursă, reacția acestei tranzacții nu a întârziar să apară, astfel de titlurile HP au crescut cu 9,94%, până la 38,38 dolari pe acțiune, în ședința extinsă de tranzacționare. 

"Berkshire Hathaway este unul dintre cei mai respectați investitori din lume și îi urăm bun venit ca investitor în HP", a declarat un purtător de cuvânt al HP. Acțiunile HP au crescut cu 53% anul trecut, dar au scăzut cu 7,3% de la începutul anului 2022, până la data de 6 aprilie.

HP este o altă companie de tehnologie (după Apple, Snowflake și Activision Blizzard) ale cărei acțiuni au fost achiziționate de Berkshire Hathaway. În trecut, Warren Buffett a evitat mult timp să investească în tehnologie, pe motiv că nu bagă bani în ceva ce nu înțelege. 

Firma de investiții găsește din ce în ce mai multe modalități de a-și investi banii în active, ajutată în parte de volatilitatea care a făcut ca indicele S&P 500 să scadă cu 5,98%, la 4.481,15 puncte, la data de 6 aprilie, subliniază Bloomberg.

La sfârșitul lunii martie, holdingul lui Buffett a achiziționat Alleghany Investment Company pentru 11,6 miliarde de dolari, la prețul de 848,02 dolari pe acțiune. Berkshire Hathaway a cumpărat, de asemenea, 136,4 milioane de acțiuni ale companiei petroliere Occidental Petroleum, adică aproape 14,6% din toate titlurile sale în circulație. Această participație se numără printre cele mai importante zece pariuri ale Berkshire Hathaway pe acțiuni ordinare.

Citește și Este SINGURUL miliardar din TOP-10 care a făcut bani când ceilalți au pierdut

Dar, în ciuda tuturor succeselor, Buffett a făcut și greșeli, ca orice alt om de pe planeta asta. De altfel, el însuși admite că greșelile fac parte din viață, dar încearcă să le minimizeze, să treacă mai departe, fără a se uita înapoi. Iată câteva dintre cele mai neinspirate investiții ale lui Warren Buffett. 

1. Dexter Shoe: „un dezastru financiar demn de Cartea Recordurilor”

Warren Buffett a cumpărat fabrica de pantofi Dexter Shoe în 1993 pentru 433 milioane dolari în acțiuni Berkshire Hathaway. Într-o scrisoare adresată acționarilor din 2007, Buffett a recunoscut că decizia sa a costat investitorii 3,5 miliarde de dolari. „Achiziționarea Dexter Shoe este cea mai proastă afacere pe care am făcut-o până acum. Dar în viitor voi face și mai multe greșeli - puteți fi sigur ”, a scris Buffett.

El credea că întreprinderea are o poziție puternică pe piață. „Ceea ce credeam că este un avantaj durabil a dispărut în câțiva ani”, a continuat omul de afaceri. Compania a fost strivită de producători străini și, în cele din urmă, Buffett a desființat-o prin fuzionare cu altă firmă. A fost o pierdere de 5,7 miliarde de dolari. „La scară largă, acest dezastru financiar merită un loc în Cartea Recordurilor Guinness”, a scris Buffett. (citește în continuare pe DCBusiness)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel