Warren Buffett este cel care râde la urmă
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Warren Buffett este cel care râde la urmă
Warren Buffett este cel care râde la urmă
A fost un început de an dificil pentru investitorii în marile companii de tehnologie. Fondul ARK Innovation al lui Cathie Wood, un mare proprietar al Tesla, Zoom și Roku, a scăzut cu aproape 30%. Iar acțiunile speculative de tip meme, precum GameStop și AMC, au fost zdrobite.

Dar acest lucru nu îl face pe Warren Buffett, de la Berkshire Hathaway, să își piardă somnul.

Băncile, firmele energetice și alte acțiuni de valoare s-au redresat în acest an, ceea ce reprezintă o veste excelentă pentru Buffett, deoarece conglomeratul Oracolului din Omaha investește în multe dintre aceste companii. Acțiunile de valoare au, de obicei, un raport preț-beneficiu mai mic și cu siguranță nu sunt la modă.

Acțiunile Berkshire Hathaway (BRKB) au crescut cu aproximativ 3% în acest an și sunt aproape de un maxim istoric, în timp ce toate FAANG-urile, Microsoft (MSFT) și Tesla (TSLA) sunt pe minus. FAANG se referă la Facebook, Amazon, Apple, Netflix și și Google.

Multe dintre investițiile de top ale Berkshire sunt firme financiare care au început anul pe verde, inclusiv Bank of America (BAC), American Express (AXP) și US Bancorp (USB).

Gigantul Crypto Binance restricționează 281 de conturi

De asemenea, portofoliul Berkshire a primit un impuls de la Chevron (CVX), care este a douăsprezecea cea mai mare participație a lui Buffett. Acțiunile gigantului petrolier au crescut cu 10% în acest an, ceea ce îl face să fie cel mai performant din Dow Jones.

Dacă acest lucru continuă, Dave Portnoy de la compania media Barstool Sports, care s-a poziționat ca un guru al investițiilor pentru o nouă generație de comercianți, va trebui să mănânce aceste cuvinte dintr-un tweet din iunie 2020: "Sunt sigur că Warren Buffett este un tip grozav, dar când vine vorba de acțiuni, este terminat. Eu sunt căpitanul acum".

Este prea devreme pentru a spune dacă tendințele actuale ale pieței se vor menține. Dar investitorii de valoare care au dat dovadă de răbdare arată destul de bine până acum în 2022.

"Buffett este broasca țestoasă. Investitorii de valoare pur și simplu se târăsc", a declarat John Buckingham, manager de portofoliu al unui fond de acțiuni de valoare la Kovitz. "Da, Portnoys și Cathie Woods vor avea ziua lor. Dar atât de mulți privesc investițiile ca pe un cazinou. Cheia este să ai răbdare și să accepți volatilitatea."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel