Werder Bremen și Borussia Dortmund cochetează cu sprijinul financiar de stat
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Bundesliga se reia după presiunile și lobby-ul politicienilor
Bundesliga se reia după presiunile și lobby-ul politicienilor
Hans-Joachim Watzke a spus clar că Borussia Dortmund nu vrea ca salariile mari ale jucătorilor săi să fie subvenționate de contribuabilii germani.

Cluburile de fotbal ar trebui să poată face față crizei provocate de epidemia de Covid-19, a subliniat Hans-Joachim Watzke, în timpul unui interviu citat de publicația germană Der Spiegel.

Pe de altă parte, se știe că Warzke a primit undă verde din partea clubului să poată apela la un împrumut de mai multe milioane de dolari dintr-un pachet oferit de guvern ca ajutor în timpul pandemiei.

Ca parte a ajutorului acordat economiei germane, guvernul federal a acordat multe miliarde de euro sub formă de împrumuturi prin intermediul unui fond aflat în proprietatea băncii KfW. Aceste fonduri sunt acordate în proceduri simplificate și în condiții favorabile companiilor care au nevoie de sprijin.

Este greu de imaginat că guvernul federal s-a gândit să salveze și fotbaliștii profesioniști super scumpi din Bundesliga cu un astfel de pachet. Dar din moment ce majoritatea cluburilor și-au externalizat zona profesională din club și o administrează ca și Dortmund ca societate pe acțiuni sau ca SRL, acestea îndeplinesc în mod formal și cerințele pentru a solicita fonduri de la KfW.

Macron și Merkel au un plan de 500 de miliarde de $ pentru relansarea Europei

Pentru unele cluburi, să facă apel la bani de la stat nu mai pare a fi un subiect tabu. Însă cluburile profesionale sunt reticente să comenteze public discuțiile despre împrumuturile de stat - imaginea lor este în prezent oricum afectată pentru că meciurile din Bundesliga au loc din cauza unui lobby puternic din parte politicienilor.

La cerere, 10 din cele 17 echipe rămase din Bundesliga au indicat că nu au solicitat un împrumut de la stat. Între acestea se numără cluburi precum Mainz 05 sau Freiburg, care, ca asociații înregistrate fără zone profesionale subcontractate, au șanse mici să obțină credite KfW.

Werder Bremen, pe de altă parte, a admis în mod deschis că a negociat ultimele detalii ale unui pachet de împrumut mai mare pentru a compensa pierderile veniturilor. Asociația a anunțat recent că pandemia poate, în cel mai rău caz, să reducă veniturile de până la 45 de milioane de euro. Potrivit unui purtător de cuvânt, în termen de șase ani, Werder vrea să „înapoieze complet” împrumutul de stat, inclusiv dobânda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel