Xbox, schimbare majoră de strategie. ”Credem că a sosit momentul”
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Consolă Xbox / FOTO: Wikipedia
Consolă Xbox / FOTO: Wikipedia
Șeful filialei Microsoft, Phil Spencer, a anunțat o schimbare majoră de strategie pentru grup.

Xbox va lăsa consolele rivale să ofere patru dintre jocurile sale exclusive, a anunțat șeful acestei filiale Microsoft, Phil Spencer. Este o schimbare majoră de strategie pentru grup. Managerul nu a dorit să dezvăluie numele acestor jocuri, care ar fi, potrivit site-ului de informații The Verge, Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of ​​​​Thieves și Grounded.

Credem că a sosit momentul să folosim ceea ce oferă alte platforme pentru a ne dezvolta francizele”, adică jocurile video dezvoltate, inițial, exclusiv pentru Xbox, a explicat Phil Spencer în cadrul unei prezentări difuzate online. „Am convingerea profundă că, în decurs de 5 până la 10 ani, jocurile exclusive unui suport vor reprezenta o parte din ce în ce mai mică a industriei”, a afirmat managerul.

El a sugerat că niciunul dintre titlurile care vor veni în curând pe alte console, în afară de Xbox, nu au fost nemaipomenite. „Nu promitem nimic dincolo de aceste patru jocuri”, a avertizat Phil Spencer. „Așa că, dacă ești pe o altă platformă și le vezi că vin, nu înseamnă că vor urma și altele”. Unele dintre cele mai cunoscute titluri care vor fi disponibile numai pe Xbox includ Halo și Starfield.

Anunțul vine în timp ce Xbox se confruntă cu o concurență acerbă din partea consolei Sony PlayStation 5 (PS5). Potrivit firmei Ampere, vânzările consolei Microsoft au scăzut cu 15% anul trecut, în timp ce cele ale PS5 au crescut cu 65%, Sony vânzând volumele triple față de concurentul său. Dincolo de console, Microsoft mizează pe achiziția de jocuri și actualizări online pentru a-și impulsiona afacerea.

Grupul Redmond (statul Washington) a anunțat că are acum 34 de milioane de abonați la platforma sa de jocuri online Game Pass. Ceea ce înseamnă o creștere de 36% față de cifra anunțată de Microsoft în urmă cu doi ani. De asemenea, Microsoft vrea să valorifice achiziția, finalizată în octombrie, a editorului de jocuri Activision Blizzard, care are în portofoliu câteva hituri mari, precum Call of Duty și Candy Crush.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel