YouTube experimentează instrumentul „Note”. La ce folosește

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Youtube
Youtube
În Statele Unite, platforma imită o funție existentă pe rețeaua de socializare X.

Criticată, dar imitată. Asta ar trebui să spună echipele rețelei de socializare X când descoperă noua funcție a YouTube. Platforma video testează în prezent «Community notes». Un instrument ce permite utilizatorilor de internet să adauge informații suplimentare sau context la un video. Este același lucru oferit de X încă din august 2023, prin autorizarea utilizatorilor săi de a adăuga o „notă” pentru a specifica informații suplimentare sub un tweet și pentru a adăuga link-uri către alte surse.

Pe X, notele sunt scrise de voluntari, înscriși în programul dedicat și care au un cont pe rețeaua de socializare de cel puțin șase luni. În mai, de exemplu, a circulat o fotografie cu o tânără care aplică luciu de buze în fața poliției. Ea a fost percepută, de mulți utilizatori de internet, ca o studentă americană care protestează împotriva războiului din Gaza.

„Community notes” au permis identificarea fotografiei originale și care fusese făcută în Georgia, pe 16 aprilie, în timpul unui protesc față de proiectul de lege privind agenții străini. Tânăra se numește Ana Minadze, iar fotograful este prietenul ei, Giogi Dumbadze. De atunci, spune presa The Telegraph, ea a devenit „protestatara cu ruj pe buze” a țării. „Nu mi-a fost frică pentru că, dacă văd frică, ei nu se vor opri niciodată”, a spus ea jurnalistului de la The Telegraph, cu care s-a întâlnit într-o cafenea din Tbilisi, capitala Georgiei.

Pe YouTube, un sistem de evaluare 

Pe YouTube, funcția este, de asemenea, menită să clarifice elementele unui videoclip. Precum „o melodie menită să fie o parodie”. Potrivit presei americane Tech Crunch, acest experiment de la mijlocul lunii iunie nu este o coincidență. YouTube ar dori să limiteze dezinformarea în acest an electoral crucial din Statele Unite. Proiectul va fi mai întâi implementat în SUA.

Ca parte a acestei faze de testare, un număr limitat de utilizatori vor fi invitați de YouTube să scrie note. Pentru a fi selectați, aceștia trebuie să aibă un canal YouTube în stare bună. Pe parcursul acestui proiect, evaluatori terți vor analiza utilitatea și acuratețea notelor propuse de acești câțiva internauți aleși să le scrie. Dacă recenzenții le consideră utile, atunci vor apărea sub videoclip. În cele din urmă, spectatorii videoclipului vor fi întrebați dacă „nota” în cauză li s-a părut relevantă sau nu.

Pe baza acestor evaluări, YouTube va folosi apoi un algoritm pentru a determina criteriile pentru postarea unei „evaluări” sub un videoclip. Dacă funcționalitatea pare utilă platformei, ar putea fi implementată în alte zone ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel