Zbor întârziat sau anulat? Soluţii pentru a vă salva vacanţele
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: Mihai Ciobanu
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) oferă soluții în contextul întârzierilor și anulărilor de curse aeriene.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) vine în sprijinul pasagerilor români, oferind soluții concrete în fața numeroaselor întârzieri și anulări de curse aeriene întâmpinate în special în timpul sezonului de vară, când este înregistrat cel mai mare trafic aerian pe plan internațional. Din păcate, în ultima perioadă, mai multe companii aeriene, în toată lumea, au fost nevoite să anuleze zboruri din diverse motive, cum ar fi lipsa sloturilor, întârzieri sau insuficiența personalului.

 

Iată care sunt avantajele rezervării biletelor de avion prin agențiile de turism:

 

► Protecție împotriva anulărilor: Turiștii care achiziționează bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism beneficiază de protecție în caz de anulare. Dacă un zbor face parte dintr-un pachet de călătorie, agențiile sunt obligate, conform legii, să găsească soluții de repatriere a pasagerilor fără costuri suplimentare.

 

► Notificări și alternative: Companiile aeriene nu anunță întotdeauna clienții despre anulări sau întârzieri. În schimb, agențiile de turism informează turiștii, asigurându-se că aceștia nu se prezintă la aeroport decât atunci când au o alternativă de zbor garantată.

 

► Siguranța curselor charter: Cursele charter, operate cu avioane închiriate de touroperatori de la companiile aeriene, se numără printre cele mai sigure opțiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligați să asigure derularea zborurilor sau să ofere alternative, atât la curse charter, cât și la circuite.

 

Pasagerii au dreptul la despăgubiri din partea companiilor aeriene în anumite condiții, plus cazare și masă dacă sunt întârzieri foarte mari sau anulări care periclitează revenirea pasagerului la destinație, însă agențiile de turism pot asigura rapid o alternativă de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Arabia Saudită a decoperit șapte zăcăminte de petrol și gaze

Nu se precizează ce volum de resurse energetice dețin...

Cu pași mici spre marele salt al mașinii autonome

Nu există victorii mici pe lungul drum care duce la...

Airbus a pus mâna pe un contract de 24 de miliarde de dolari

Contract important pentru producătorul de aeronave.

Prețul grâului crește, porumbul se ieftinește

Contractele futures pe grâu din Chicago au crescut pe...

Ministerul Finanţelor, noi împrumuturi de la bănci

Mâine este programată o nouă licitație. 

Impozitul de 70% pe aceste venituri a intrat în vigoare

Tot de luni, 1 iulie, a intrat în vigoare şi impozitul...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere. La cât au ajuns

Este vorba despre situația pe luna iunie. 


pixel