Afacerea care distruge. Zeci de copii, răniți din cauza petardelor, în noaptea de Anul Nou
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ambulanțe
Ambulanțe

Un număr de 538 de solicitări au fost înregistrate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în noaptea de Anul Nou, de duminică de la ora 20,00 până luni la ora 8,00, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, medicul Alis Grasu.

Potrivit acesteia, un număr de 370 au fost urgenţe de Cod Roşu şi Cod Galben.

"Vorbim de 538 de solicitări de la ora 20,00 la ora 8,00 dimineaţa. Dintre acestea 370 au fost urgenţe de Cod Roşu şi Cod Galben", a susţinut managerul.

Reprezentantul SABIF a afirmat că au fost înregistrate şi zece incidente cu petarde.

"Au fost înregistrate zece incidente cu petarde. Unui copil i-a explodat o petardă în mână, o altă persoană a susţinut că i s-a dat cu o altă petardă în faţă, alteia i-a sărit o petardă în spatele urechii, au mai fost ameţeli de la mirosul de petarde şi artificii. A aruncat cu o petardă în tomberon şi a luat foc, a aruncat cu petardă şi ard deşeuri lângă o staţie mare. Din aceste zece incidente cu petarde şase au fost cu incendii la tomberoane şi zone de gunoi", a mai afirmat medicul.

Sibiu

Doi copii de şase ani, din localitatea Vurpăr, s-au rănit la mâini în timp ce se jucau cu petarde, fiind transportaţi la spital, a informat luni Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sibiu.

Astfel, SAJ Sibiu a trimis un echipaj de tip B în localitatea Vurpăr unde doi copii de 6 ani, jucându-se cu petarde, au suferit traumatisme prin explozie ale membrelor superioare - primul copil cu un traumatism sever la mâna stângă, cu afectarea a trei degete, iar al doilea cu afectare mai uşoară a mâinii.

După acordarea primului ajutor, echipajul SAJ a plecat spre spital, iar pe drum a solicitat sprijinul unui echipaj cu medic. Un echipaj ISU cu medic a plecat la întâlnire şi apoi a însoţit echipajul SAJ, asistând copiii până la sosirea la CPU Luther.

Satu Mare

Trei copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Satu Mare în noaptea de Revelion după ce au suferit arsuri din cauza petardelor, informează, luni, Spitalul Judeţean.

"În intervalul 31 decembrie 2023, ora 16,00 - 1 ianuarie 2024, ora 7,00, s-au prezentat la UPU 3 cazuri de accident prin expunere la explozie petarde, respectiv 3 copii în vârstă de 12, 9 şi 5 ani. Primul prezentat la ora 1,46 copilul de 12 ani este internat la compartimentul arşi cu arsură de grad 1 la ambele mâini. Copilul de 9 ani de la ora 2,46 cu arsură gradul 2 mâna dreaptă şi cel de 5 ani prezentat imediat după ora 3 cu arsură oculară, au avut nevoie doar de tratament de prim ajutor, nefiind internaţi", precizează sursa citată.

Potrivit unităţii sanitare, primul nou născut în 2024 este o fetiţă, la ora 7,20. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel