Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Cel mai important eveniment al acestei săptămâni pentru piețele bursiere va avea loc miercuri seară, când NVIDIA Corporation își va publica rezultatele financiare trimestriale.
Nvidia, un barometru al boom-ului IA
Pe lângă faptul că este a doua cea mai mare companie din lume după capitalizare, Nvidia joacă și rolul de barometru al sectorului inteligenței artificiale, fiind principalul furnizor de cipuri utilizate în acest domeniu.
Prin urmare, orice semn de slăbiciune a Nvidia ar putea afecta negativ o gamă largă de acțiuni legate de IA, în timp ce un rezultat pozitiv ar putea impulsiona întregul sector tehnologic. Deci, indiferent de cifrele pe care le va anunța, Nvidia va influența piața. În cazul în care cifrele vor fi peste așteptări, se va instala euforia și sunt posibile noi recorduri. Dacă nu, show-ul se amână pentru vremuri mai liniștite. Iar dacă datele vor fi negative, altceva decât dezastru nu se va întâmpla. Un scenariu însă foarte puțin probabil.
Presiune pe piețe
În ultimele zile, acțiunile din sectorul tehnologic au cunoscut o scădere semnificativă, indicele Nasdaq pierzând aproape 4,7% în doar trei ședințe de tranzacționare. În acest context, publicarea rezultatelor Nvidia va fi urmărită cu atenție maximă, putând fie să accentueze declinul, fie să ofere un impuls pozitiv pentru recuperarea pierderilor recente.
Nvidia testează suporturi critice
Din punctul de vedere al evoluțiilor recente, acțiunile Nvidia se află într-o tendință descendentă pe graficul zilnic.
Luni, prețul a scăzut sub mediile mobile de 50 și 100 de zile, iar marți a testat media mobilă de 200 de zile (MM200), atingând un minim de 124,44 $, cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni.
Suporturi cheie: MM200 la 126,20 $, pragul psihologic de 120 $, iar mai jos, minimul din 3 februarie, de 113 $.
Rezistență: Pentru a invalida scenariul negativ, Nvidia ar trebui să revină peste 140 $.
Așteptări pentru rezultatele financiare
Pentru T4 2024, consensul pieței estimează un BPA (beneficiu pe acțiune) de 0,85 $, cu 63% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile sunt anticipate la 38,145 miliarde de dolari, în creștere cu 72,6% anual.
Este de remarcat că Nvidia a depășit estimările atât în ceea ce privește profitul, cât și veniturile în ultimele 7 trimestre consecutive.
Ce spun analiștii despre viitorul acțiunii Nvidia?
Pentru a înțelege mai bine impactul potențial al raportului Nvidia asupra pieței, este esențial să analizăm și opiniile experților.
Analiștii estimează un preț mediu țintă de 171,64 $ pentru acțiunea Nvidia, ceea ce implică un potențial de creștere de peste 35% față de prețul de închidere de vineri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...