Zurich Insurance vinde tot şi iese de pe piața din Rusia
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Asigurătorul elvețian Zurich Insurance a acceptat să își vândă afacerile din Rusia către membrii echipei locale, devenind astfel ultima companie care și-a anunțat ieșirea de pe piața rusă, relatează Reuters.

O serie de companii - de la McDonalds și producătorul olandez de bere AB Inbev la producătorul auto Renault și banca franceză Societe General - au părăsit piața ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, unele dintre ele cedând aceste afaceri unor parteneri locali.

Găsirea unor soluții adecvate a fost o provocare, unele companii susținând că își mențin afacerile din Rusia pentru a păstra activele în afara controlului regimului.

Zurich Insurance a precizat că vânzarea, care rămâne supusă aprobării autorităților de reglementare, va preda activitățile sale rebranduite către 11 membri ai echipei locale.

Citeşte şi: Belarus a cumpărat ARME teribile din Rusia, dar nu spune cât a cheltuit

"Sub noii săi proprietari, afacerea va funcționa independent sub un brand diferit, în timp ce Zurich nu va mai desfășura operațiuni comerciale în Rusia", a precizat aceasta într-o declarație. "Tranzacția va permite noii companii să păstreze o echipă cu experiență acumulată în domeniul asigurărilor și să continue să deservească piața rusă."

Compania elvețiană de asigurări, care derulează asigurări de bunuri și accidente în Rusia în principal pentru clienți internaționali, a declarat că deținea aproximativ 0,3% din piața de asigurări non-viață din Rusia.

Compania a avut prime brute subscrise de aproximativ 34 de milioane de dolari în această țară în 2021, marea majoritate a acestora fiind legate de clienți internaționali. Doar 3 milioane de dolari au provenit de la clienți interni ruși, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel