Ziua Educaţiei Financiare va reprezenta un bun prilej de a celebra în fiecare an importanţa acestui domeniu, care are implicaţii fundamentale în dezvoltarea economică a societăţii româneşti, consideră Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Educaţia financiară timpurie este o direcţie strategică de acţiune pentru ASF şi reprezintă piatra de temelie pentru schimbarea de paradigmă în ceea ce priveşte locul pe care se va situa România, în viitor, în clasamentele ţărilor cu un grad ridicat de educaţie financiară. Ziua Educaţiei Financiare va reprezenta un bun prilej de a celebra în fiecare an importanţa acestui domeniu, care are implicaţii fundamentale în dezvoltarea economică a societăţii româneşti", a precizat Nicu Marcu, potrivit unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.
În context, ASF precizează că România are nevoie de creşterea gradului de cuprindere a educaţiei financiare atât la nivelul publicului larg, cât şi la nivelul elevilor şi studenţilor. "Doar aşa vom putea avea pieţe financiare dezvoltate şi consumatori bine informaţi, care să ia decizii financiare în deplină cunoştinţă de cauză", menţionează sursa citată.
Citeşte şi: Ieşirea din criza energetică. Ovidiu Demetrescu: Investiţiile în acest domeniu au nevoie de cel puţin doi-trei ani
Din anul 2015, de când ASF a lansat programele sale de educaţie financiară şi până în prezent, lectorii Autorităţii au susţinut cursuri şi prezentări pentru aproape 4.000 de profesori, peste 18.000 de studenţi şi circa 162.300 de elevi din toate ciclurile de învăţământ.
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...