14 clădiri publice din Craiova, reabilitate termic cu bani de la BERD
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează cu 15 milioane de euro reabilitarea a 14 clădiri publice şi achiziţionarea de 40 de autobuze cu emisii reduse în Craiova, se spune într-un comunicat al băncii.

În cadrul acestui program, BERD va sprijini Municipiul Craiova în elaborarea unui Plan de Acţiune, care va analiza opţiuni de investiţii în 'proiecte verzi' din domeniul transporturilor, al infrastructurii de apă şi salubritate şi altele, cu scopul de a îmbunătăţi mediul şi calitatea vieţii în regiune.

Anterior acestui împrumut, BERD a mai finanţat extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare şi a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru zona metropolitană Craiova.

Această nouă finanţare face parte din programul BERD, Oraşe Verzi, ce se bazează pe experienţa sa de peste două decenii în proiecte de infrastructură municipală şi de mediu.

"Municipiul Craiova este primul oraş din România care se alătură programului nostru pentru Oraşele Verzi şi aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acţiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova", a afirmat Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu, citat în comunicat.

La rândul său, Mihail Genoiu, primarul oraşului Craiova, şi-a arătat speranţa ca acest nou proiect cu BERD să fie un exemplu de bune practici pentru alte oraşe din România.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în mai mult de 400 de proiecte în ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel