Se anticipează că temperatura medie globală va fi cu aproximativ 1,09 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, a anunțat marți Met Office din Marea Britanie. Deși se așteaptă ca temperaturile să fie ușor mai scăzute decât în unii ani începând cu 2015, acesta va fi al optulea an consecutiv în care vor depăși 1 grad peste nivelul din perioada preindustrială, conform Bloomberg.
Oamenii de știință din domeniul climei au declarat că temperaturile globale vor continua să crească doar dacă nu se reduc drastic emisiile de gaze cu efect de seră, ceea ce va face ca fenomenele meteorologice precum valurile de căldură să devină mai frecvente și amenință să provoace mai multe decese și să afecteze producția de alimente. Producția globală a culturilor ar putea scădea cu aproximativ 30% din cauza schimbărilor climatice, în timp ce se așteaptă ca cererea de alimente să crească cu 50% în următoarele decenii, potrivit Organizației Națiunilor Unite.
Pandemie și terorism. Ce s-a adeverit din profețiile lansate de americani în 1997
Plămânul Planetei ”respiră” tot mai GREU. Brazilia merge contra curentului și taie tot
Concluzii îngrijorătoare: Riscul de inundații a crescut de NOUĂ ORI
Această serie de creșteri ale temperaturii medii din 2015 "maschează variația considerabilă a temperaturilor în întreaga lume", a declarat Doug Smith, expert al Met Office în predicția climatică, într-un comunicat. "Unele locații, cum ar fi Arctica, s-au încălzit cu câteva grade din perioada preindustrială".
Recentele discuții ONU privind clima, desfășurate la Glasgow, au încercat să mențină vie perspectiva limitării creșterii temperaturilor globale la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială. Discuțiile au reușit să ajungă la unele acorduri privind metanul și comercializarea carbonului, dar speranțele pentru o declarație clară privind eliminarea treptată a cărbunelui au fost spulberate de promisiuni diluate.
Met Office a declarat că anul viitor temperaturile vor fi ușor scăzute din cauza influenței unui model meteorologic La Nina în Pacific. O iarnă mai răcoroasă în regiune ar putea crește apetitul pentru gazul natural lichefiat în Asia, cel mai mare cumpărător mondial de acest combustibil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...