Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În Uniunea Europeană (UE), 17,2% din populație trăia în locuințe supraaglomerate în 2019, care nu au suficiente camere în comparație cu dimensiunea familiei. Locuințele supraaglomerate înseamnă copii care se joacă în aceeași cameră cu părinții care încearcă să lucreze de acasă în timpul carantinei, explică oficiul european pentru statistică.
Mai mult, mediile supraaglomerate pot prezenta un risc mai mare de răspândire a virusului.
Pe de altă parte, a rămâne singur acasă zile în șir aduce și propriul set de provocări. În UE, mai mult de una din trei persoane (32,7%) locuiau în locuințe subocupate în 2019, ceea ce înseamnă că acestea erau considerate a fi prea mari pentru nevoile locatarilor.
Dintre statele membre UE, aproape jumătate din populația din România (45,8%) trăia în locuințe supraaglomerate în 2019. La fel și pentru aproximativ două din cinci persoane din Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croația (38,5%) și Polonia (37,6%). Comparativ cu anul precedent, ponderea populației care locuiește în locuințe supraaglomerate a scăzut ușor în toate aceste țări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 pp).
La capătul opus al scalei, cele mai scăzute rate de aglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) și Țările de Jos (4,8%).
În 2019, aproape trei sferturi din populație locuiau în locuințe subocupate în Malta (72,6%), Cipru (70,5%) și Irlanda (69,6%). În Spania (55,4%), Luxemburg (54,0%), Belgia (53,9%) și Țările de Jos (53,4%) mai mult de jumătate din populație locuia în locuințe considerate prea mari. Din 2018 până în 2019, ponderea populației care locuiește în locuințe subocupate a scăzut în majoritatea acestor țări, cu excepția Luxemburgului, care a înregistrat o mică creștere (+0,3 pp), cu cea mai pronunțată scădere în Belgia (-4,7 pp).
În schimb, mai puțin de 15% din populație locuia în locuințe considerate a fi prea mari în România (7,7%), Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%), Croația (12,0%), Slovacia (14,0%) și Italia (14,2%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...