5 funcționalități secrete ale Google Maps

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Google Maps / FOTO: Freepik
Google Maps / FOTO: Freepik
Poziția vehiculului parcat, utilizarea offline... Google Maps are o serie de funcționalități ignorate de cele mai multe ori. 

Aplicație de navigare preferată de utilizatorii de smartphone-uri, Google Maps este probabil cea mai de succes din gama grupului Alphabet. Și din motive întemeiate, este recunoscută ca fiind ultra fiabilă, oferind un număr mare de funcții...

La fel de potrivit pentru bicicliști, drumeți, șoferi sau chiar navetiști, Google Maps oferă rute pentru toate mijloacele de transport și chiar se autocalibrează în funcție de blocajele de trafic, în timp real. Cu toate acestea, există unele caracteristici despre care nici măcar nu știai că există.

Google Maps offline

Dacă în Europa avem o acoperire de rețea destul de bună, unele țări mai puțin dezvoltate continuă să mențină zone în care este dificil accesul la rețeaua 4G. Din fericire respectivele zone pot fi selectate, descărcate și stocate pe dispozitiv. Astfel, ea poate fi accesată chiar și când nu există date mobile sau Wi-Fi.

Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma contului din dreapta sus, apoi meniul Planuri offline. Astfel, ajungeți pe lista de planuri deja descărcate. Dacă această listă este goală, atingeți Selectați propriul plan.

Google Maps va afișa apoi un dreptunghi de selecție care permite încadrarea unei regiuni a lumii pentru descărcare. Odată ajuns în zona dorită, atinge Descărcare. Planul dumneasvoastră se regăsește apoi în lista vizualizată anterior.

Partajare locație în timp real

Tot cu un clic pe pictograma profilului din dreapta sus, veți găsi opțiunea de Partajare a locației. La fel ca Snapchat, această funcție vă permite să împărtășiți în timp real locația dumnevoastră, nivelul bateriei telefonului, etc. Această funcție poate fi foarte practică în cazul copiilor. 

Veți accesa apoi o fereastră pop-up care vă va întreba cât timp doriți să partajați locația și, cel mai important, cu cine.

Distanța dintre două puncte

În general, când solicităm indicații de orientare între două orașe sau adrese, distanța dată ține cont de drumuri și variante ocolitoare. Dacă vrei să știi distanța între două locuri, este extrem de simplu. Atingeți și mențineți apăsată locația de la care doriți să începeți, apoi atingeți Măsurați distanța.

Apoi trageți ecranul și măriți pentru a plasa celălalt punct. De asemenea, puteți crea un lanț pentru a adăuga mai multe distanțe.

Salvați locația mașinii 

Când utilizați Apple Maps și sunteți conectat la mașină prin Bluetooth, aplicația vă salvează automat locația de parcare. Aceeași funcție este, deloc surprinzător, disponibilă pe Google Maps, dar nu este activă în mod implicit. Pentru a-l activa, atinge fotografia de profil din dreapta sus, apoi fila Setări, după care Navigare.

Dacă derulați în josul meniului, veți întâlni meniul Parcare, cu varianta de activare a opțiunii Salvare. Totuși, va trebui activată geolocalizarea permanentă.

Găsiți stații de încărcare electrică

Când mașina vă anunță că este cazul să faceți un popas la o stație de încărcare, Google Maps vă permite să introduceți datele vehiculului dvs. Iar aplicația vă indică apoi stațiile de încărcare potrivite pentru mașina dvs.

Accesați din nou Setări Google Maps, apoi faceți clic pe Setările mele EV. Apăsând Adăugați prize, accesați o listă de adaptoare oferite de aplicație, inclusiv Tesla, CCS (Combo 1), J1772, o priză simplă de perete sau chiar CHAdeMO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bună dimineața!
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
Banca Naţională a României
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Dumitru Nancu
Dumitru Nancu
Tineri / Foto: Freepik

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România – Polonia

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră

pixel