„Am rezerve mari față de sistemul de irigații care folosește tehnologia de ridicare a apei din Dunăre, utilizată în sudul țării, pentru că presupune costuri mari, în special cu energia electrică. Acest canal, Siret-Bărăgan, va folosi metoda gravitațională de transport a apei, o metodă mai ieftină decât cea folosită în sudul țării”, precizează președintele ASAS.
„Eu am adus în discuția publică, în urmă cu aproape 10 ani, acest subiect, al canalului Siret-Bărăgan. Atunci, am avut și o estimare a costurilor proiectului, între 3,4 și 3,8 miliarde de euro. Acum, cred că ar costa între 5 și 6 miliarde de euro. Dar aceste cheltuieli pot fi recuperate într-un timp relativ scurt. Și, de asemenea, trebuie precizat că o astfel de construcție are funcționalități multiple, pe lângă irigații, canalul poate fi utilizat și pentru captarea volumelor de apă suplimentare”, subliniază Tabără.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Peste 50.000 turiști sunt...
Exporturile de gaze naturale...
Așa cum Elon Musk a lansat o...
ANAF lansează un nou program de...
Noutăţi de la Administraţia...
O întrerupere masivă a...
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...
Inteligența artificială (AI)...
Ministerul Energiei modifică...
CCF: Ministerul Finanțelor a...
Care sunt cele mai mici și cele...
Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...
Piețele bursiere globale s-au...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Acțiunile grupului Magnificent...
O tranzacție anunțată luni.