57% dintre europeni și-au schimbat opiniile după ce au văzut anumite emisiuni TV

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mai multe tipuri de concedii pe viitor
Mai multe tipuri de concedii pe viitor
Un număr de 57% dintre europeni susţin că şi-au schimbat opiniile după ce au urmărit programe la televizor, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat în mai multe ţări din vestul şi centrul Europei, dat vineri publicităţii.

Potrivit sursei citate, 57% dintre europenii chestionaţi spun că au vizionat un program TV care le-a schimbat în mod activ opinia cu privire la problemele societăţii, inclusiv cele legate de schimbările climatice, nivelul scăzut de trai, egalitatea economică şi discriminarea. Spre exemplu, documentarul 'Planeta Albastră' realizat de BBC, a motivat 83% de respondenţi să ia măsuri, astfel încât să reducă utilizarea plasticului de unică folosinţă.

Interesul cetăţenilor pentru conţinut TV despre problemele de actualitate este extrem de ridicat, două treimi dintre europeni exprimându-şi interesul pentru programele TV ancorate în actualitate, relevă datele studiului. Programul informativ, pe orice tip de subiect, este tot mai solicitat de utilizatori, 56% din participanţii la studiu considerând documentarul ca fiind genul de conţinut care a înregistrat cele mai multe îmbunătăţiri.

Pe de altă parte, trei sferturi dintre respondenţi (74%) consideră televiziunea drept una dintre cele mai de încredere surse de ştiri.

"Conform studiului, 73% dintre europeni susţin că televiziunea le-a îmbunătăţit stilul de viaţă - fie că doresc să înveţe o limbă nouă, să încerce un sport nou sau să fie voluntari. În acelaşi timp, un sfert dintre respondenţi doresc să călătorească în destinaţii noi, văzute la televizor, pe care nu le-ar fi considerat atractive iniţial, iar 38% spun că au fost încurajaţi să încerce reţete noi din culturi diferite. Rata aceasta creşte până la 41% în rândul utilizatorilor de televizoare inteligente, ceea ce sugerează că televizoarele cu acces la internet îmbunătăţesc cu adevărat experienţa de vizionare", se precizează într-un comunicat al Samsung, remis AGERPRES.

Siberia, bombă cu efect întârziat. În Europa, clima poate deveni insuportabilă

De asemenea, un sfert dintre respondenţi consideră că vizionarea unor programe TV contribuie la bunăstarea lor mentală generală, în timp ce o treime afirmă că este principala modalitate de relaxare.

Studiul indică, de asemenea, că televiziunea rămâne în continuare o experienţă preferată în familie, jumătate dintre utilizatori considerând timpul petrecut la televizor drept timp de calitate petrecut alături de familie, potrivit sursei. Astfel, mai mult de o treime (34%) dintre respondenţii europeni consideră că televizorul a creat unele dintre cele mai puternice amintiri alături de alte persoane, în special momentele cheie legate de sport sau de ştiri.

Pe de altă parte, 44% dintre respondenţii europeni consideră că reprezentarea rasială şi etnică la TV s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii 5 ani, peste 40% dintre europeni spun că televizorul ajută la lărgirea orizonturilor lor, un sfert dintre europeni socializează în jurul televizorului cel puţin lunar, iar 80% dintre cei care urmăresc TV pe ecrane QLED consideră că această tehnologie îmbunătăţeşte experienţa de vizionare.

Sondajul a fost comandat de Samsung şi realizat online, în aprilie şi mai, de compania Foresight Factory, pe un eşantion de 8.000 de adulţi cu vârste de peste 18 ani din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Suedia, Olanda şi Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel