5G - Bulgaria, Serbia şi Slovenia știu cine le va asigura echipamentele
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bulgarii știu cine le asigură echipamentele
Bulgarii știu cine le asigură echipamentele
Producătorul de echipamente pentru telecomunicaţii Nokia a anunţat luni că a obţinut de la grupul A1 Telekom Austria o comandă pentru reţelele 5G din Bulgaria, Serbia şi Slovenia, transmite Reuters.

Grupul finlandez, unul dintre primii trei mari producători mondiali de echipamente de telefonie mobilă, alături de Huawei şi Ericsson, a anunţat într-un comunicat că "în urma acordului vom furniza soluţii 5G RAN (pentru reţelele de acces radio) către cele trei pieţe şi echipamente de bază pentru reţeaua 5G din Serbia şi Slovenia".

Guvernele europene au înăsprit controalele asupra firmelor chineze implicate în dezvoltarea reţelelor 5G, în urma presiunilor diplomatice de la Washington. În 2019, Huawei a devenit victima tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale.

Oficialii Huawei au dezminţit în mod repetat acuzaţiile.

Unele ţări, cum ar fi Marea Britanie şi Suedia, au interzis furnizorii chinezi, în timp ce altele au încurajat operatorii de telecomunicaţii să opteze pentru furnizori din Europa.

Cum m-a lăsat Telekom fără număr de telefon și acces la conturi bancare

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat recent că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reţeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piaţa de echipamente de telecomunicaţii din Europa.

Acordul dintre Vodafone şi Samsung, pentru care nu au fost dezvăluiţi termenii financiari, vine într-un moment în care operatorii europeni de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai interesaţi de posibilitatea ca Samsung să înlocuiască grupul chinez Huawei în calitate de furnizor de echipamente.

Autorităţile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din reţeaua 5G până la finele lui 2027.

Compania finlandeză se confruntă cu concurenţa acerbă din partea Ericsson (Suedia) şi Huawei (China) în cursa pentru livrarea echipamentelor de telecomunicaţii pentru dezvoltarea reţelelor de telefonie 5G din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...


pixel