9 morţi şi 57 de răniţi după atacul Rusiei asupra bazei militare de la Iavoriv
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Bilanţ tragic al atacului armatei ruse asupa unei unităţi militare din Ucraina. 

Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare. Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv lucrau instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului.

 

Atac al forţelor ruse asupra unei baze în apropiere de frontiera cu Polonia, anunţă Kievul

 

Forţele ruse au bombardat duminică o bază militară în regiunea Lvov, în vestul Ucrainei, situată în apropiere de frontiera cu Polonia şi care până acum a fost relativ ferită de conflict, au anunţat autorităţile ucrainene, preluate de AFP şi Reuters. 

"Ocupanţii au efectuat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Conform informaţiilor preliminare, ei au lansat opt rachete", a informat administraţia regională din Lvov într-un comunicat.

Această bază militară este situată la Iavoriv, la circa 40 de km nord-vet de Lvov şi la circa 20 de km de frontiera cu Polonia, ţară membră a NATO.

Ea a servit în ultimii ani ca bază de antrenament pentru forţele ucrainene sub coordonarea unor instructori străini, în special americani şi canadieni.

Baza din Iavoriv a fost de asemenea unul din principalele centre folosite pentru exerciţii militare comune între forţele ucrainene şi cele ale NATO. Trupele străine au părăsit Ucraina cu puţin timp înainte de invazia rusă.

De asemenea, prin această bază ajunge o parte din ajutorul militar livrat Ucrainei de ţările occidentale.

Armata ucraineană a raportat la rândul său pe Twitter că baza a fost vizată de un atac duminică, fără a vorbit despre victime într-o primă fază.

Totuşi, potrivit unui martor citat de Reuters, 19 ambulanţe au fost văzute venind din direcţia bazei militare. Alte şapte ambulanţe au fost văzute îndreptându-se spre unitate.

Ministrul ucrainean al Apărării a spus că la centrul militar de la Iavoriv lucrează instructori militari străini.

Centrul de comandament al forţelor aeriene ucrainene a transmis pe pagina sa de Facebook că două rachete de croazieră lansate din direcţia sud-est, "probabil dinspre Marea Azov sau Marea Neagră", au fost interceptate de forţele de apărare antiaeriană, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel