Așa a REUȘIT. Țara cu TREI strategii de luptă împotriva COVID-19
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
La cele trei strategii s-au adăugat, firește, și disciplina
La cele trei strategii s-au adăugat, firește, și disciplina
Coreea de Sud a dezvăluit cum poate fi învins noul coronavirus. Premierul țării, Chung Sye-kyun, a declarat că, în condiții actualei pandemii de covid-19, se impune găsirea unui echilibru subtil între măsurile sanitare și sfera economicului.

Criza generată de răspândirea noului coronavirus poate fi depășită cu ajutorul inovațiilor și digitalizării economiei, a spus premierul sud-coreean, Chung Sye-kyun. 

Potrivit spuselor sale, de la apariția noului virus și până în prezent, guvernul pe care îl conduce ”a urmat în mod consecvent trei principii - sinceritate, transparență și democrație -, iar strategia celor trei T (test-trace-treatment) și-a dovedit eficacitatea”. 

Pe de altă parte, pe fondul transformărilor structurale din economie și sferele sociale, schimbări accelerate de pandemie și de punctele vulnerabile scoase în evidență de pandemia cu măsurile ei de protecție, autoritățile sud-coreene au elaborat încă o strategie. 

”Este vorba despre strategia Noul curs, unde punctul central este digitalizarea economiei. Dacă am fi grăbit lucrurile mai de mult și am fi avut un grad de digitalizare mai ridicat, situația epidemiologică provocată de răspândirea SARS-CoV-2 ar fi arătat altfel. Oricum, această măsură va conduce la crearea a 900.000 de locuri de muncă în Coreea de Sud până în 2025”, a explicat șeful Guvernului de la Seul. 

Citește și Coronavirus: Guvernul italian are nevoie de ajutor. La cine apelează

În sfârșit, a treia strategie pusă la punct de echipa premierului Chung Sye-kyun reprezintă pachetele de măsuri dedicate susținerii populației vulnerabile. Pentru că, a adăugat el, în contextul dat, trebuie găsit un echilibru subtil între măsurile sanitare și sfera economicului. 

Premierul sud-coreean a subliniat că, dacă prima strategie a permis stoparea răspândirii noului coronavirus și va continua să fie aplicată până la găsirea unui vaccin anti-covid cu adevărat eficient, celelalte două vor permite societății să invingă mult mai ușor pandemiile care vor veni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...

Mai multe autorități vor putea colecta creanțe bugetare

În contextul necesității îmbunătățirii cadrului legal...

Aluminiul și cuprul cresc la bursă. Explicație

Această creștere nu are legătură cu ceea ce se întâmplă,...


pixel