A ales să trăiască mutându-se constant dintr-un tren în altul

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tânărul Lasse / FOTO: Captură ecran
Tânărul Lasse / FOTO: Captură ecran
A optat pentru o astfel de viață în august 2022, când a renunțat la confortul de acasă pentru o existență minimalistă pe șine.

În mai puțin de doi ani, Lasse Stolley, un german în vârstă de 17 ani, a străbătut deja 650.000 de kilometri, echivalentul a 15 călătorii în jurul lumii, petrecând în tren mai mult de 6.700 de ore. „A putea decide în fiecare zi unde vreau să merg, este pur și simplu minunat, este libertate”, a explicat tânărul, intervievat, într-o cafenea din gara Frankfurt, de agenția France Presse. 

Un singur bagaj

Cu un singur bagaj - un rucsac de 30 de litri - Lasse nu are nevoie de prea mulți bani, cea mai mare cheltuială făcută (5.888 euro) fiind un card de reducere 100% pentru clasa I, cumpărat de la Căile ferate germane, Deutsche Bahn.

Grație acestui abonament, el are acces gratuit la restaurantele de primă clasă din gări, unde poate lua masa gratuit și unde își poate spăla, în chiuvetă, hainele pe care le usucă, apoi, în trenurile de noapte. Iar pentru un duș merge la piscinele din apropierea gărilor. 

Secretele unei asemenea călătorii

Într-atât s-a obișnuit să doarmă în fotoliile de la clasa întâi, pe care le consideră foarte confortabile, încât acum se chinuie să doarmă într-un pat normal: „Mi-e dor de balansul trenului”, explică el.

După ce a terminat liceul, și-a găsit un loc de muncă part-time ca dezvoltator independent pentru un mic start-up, ceea ce îi permite să lucreze din tren. „Îmi place să privesc pe ferească, să văd cum peisajele se schimbă, cum fulgii de zăpadă se lipesc de geam, cum stropii de ploaie se preling. Îmi place să explorez fiecare colț al Germaniei”, spune el.

În copilărie, Lasse Stolley era puțin interesat de căile ferate, nu a avut niciodată un tren electric și, înainte de a decide să locuiască permanent pe și, nu urcase decât o dată la bordul unui tren de mare viteză german. Și avea, desigur, alte planuri pentru viața lui. Până când a văzut un documentar despre oameni care trăiesc în trenuri. 

Greu de spus 

„M-am gândit că aș putea face același lucru”, își amintește Lasse, care nu s-a lăsat descurajat de încercările părinților de a-l face să se răzgândească. el. Pentru prima sa călătorie, a plecat din orașul său, Fockbeck, situat nu departe de granița daneză, la Hamburg de unde a luat un tren de noapte spre Munchen (sud).

Primele zile au fost grele și s-a întors deseori acasă. Cu timpul s-a obișnuit. Și-a găsit chiar sufletul pereche într-un salon de primă clasă din gara Köln. Întrebat cât va mai dura această aventură, Lasse nu a știut exact ce să răspundă: „Poate încă un an, poate cinci. Pentru moment, mă distrez și descopăr lucruri noi în fiecare zi.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel