A fost emis primul număr de înmatriculare verde. De ce are această culoare
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
A fost emis primul număr de înmatriculare verde. De ce are această culoare
A fost emis primul număr de înmatriculare verde. De ce are această culoare
MAI a făcut marele anunț!

"Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!", a scris MAI, pe Facebook.

Citește și: Dacia scumpeşte maşinile. Cât costă modelul Spring

Dacia vine cu noi scumpiri luna aceasta. Modelul Spring, maşina electrică produsă în China, s-a scumpit, din nou, după ce în luna mai preţul crescuse cu 600 de euro.

Dacia scumpeşte maşinile de la o lună la alta. Modelul Spring a ajuns să coste 21.400 de euro. Preţul a crescut cu 500 de euro într-o lună, după ce Dacia a scumpit anterior maşina în luna mai.

În luna mai preţul modelului Spring creştea de la 19.600 de euro la  20.900 euro. Acum, Dacia a scumpit din nou modelul electric produs în China. Aceasta costă 21.400 de euro.

Anul trecut, Dacia a vândut peste 27.000 de maşini în Europa, fiind pe locul 14 în topul autoturismelor electrice vândute pe continent. În total, la sfârşitul lunii martie, compania a înregistrat peste 40.000 de modele Spring vândute la nivel european.

În doar câteva luni, Dacia şi-a reînnoit gama şi a completat-o cu două modele inedite: Spring 100% electric şi Jogger, vehiculul de familie polivalent de segment C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel