A fost semnat un acord pentru proiectul ”drona românească”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dronă / sursa foto: Freepik.com
Dronă / sursa foto: Freepik.com
Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a fost prezent la BSDA (Black Sea Defence and Aerospace) unde a făcut câteva demersuri în domeniul național de apărare, printre care și un acord privind ”drona românească”.

Așadar, conform acestuia, compania de producție de tehnică militară condusă de Ministrul Economiei, Carfil SA  a semnat un parteneriat cu compania americană Periscope Aviation pentru transfer de tehnologie și realizarea în România a unei drone care poate fi folosită atât în scop militar cât și civil.

”De asemenea, la Carfil SA va funcționa un centru de pregătire a operatorilor de drone”, afirmă ministrul.

Totodată, conform unor declarații ale sale, la sediul MEAT, în prezența ambasadorului SUA, Kathleen Kavalec, a fost semnat acordul de parteneriat între General Dynamics - GD OTS și Romarm pentru dezvoltarea în România a unui Centru de Excelență în producția de muniție calibrul mare.  

”Mai mult decât atât, un alt parteneriat a fost semnat între Carfil și AVI Aircraft, Easydo Digital Technologies, The Insource Development Group, AP Drone, Asociația Centrul de Excelență UAS și C-UAS, Asociația "UVS-România" pentru a dezvolta cadrul legislativ și producția de drone în România. 

Un altul a fost semnat pentru dezvoltarea producerii de drone agricole românești, în vederea accelerării utilizării lor pe scară largă în lucrările agricole. Acesta are ca inițiatori Carfil SA, ANAMOB, AVI Aircraft, EDT, TID Group, AGRI Cloud, SCDA Turda, INCDCSZ Brașov, ICDP Brașov, NATUREVO, Universitatea Politehnica Bucuresti, USAMV Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură.

La BSDA au expus concepte, prototipuri și alți creatori/producători de drone sau de softuri și aparatură/părți componente pentru drone cu care am intrat în contact și pe care îi voi implica în clusterul celor care cred în "Drona Românească".

Urmează ca împreună cu Angel Tilvar, ministrul apărării naționale și Bogdan Ivan, ministrul cercetării, dezvoltării și digitalizării să definim o temă de cercetare pentru programul "Drona Românească", astfel încât toti acești entuziaști să poată contribui pentru industrializarea producției de drone”, a mai spus Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel