A început RECENSĂMÂNTUL. Zi liberă pentru salariați, amendă URIAȘĂ pentru cine NU participă
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Oameni pe stradă
Oameni pe stradă
Autoritățile mizează pe simţul civic al românilor pentru a garanta reuşita recensământului, însă cei care refuză să participe pot primi amenzi.

Zi LIBERĂ pentru autorecenzare

Persoanele salariate care participă la Recensământ 2022 și se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită. Salariații care participă la etapa de autorecenzare online au drept la zi liberă plătită, acordată de angajator. Aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

Probleme la accesarea platformei de autorecenzare

Institutul Național de Statisctică a anunțat luni că platforma de autorecenzare la Recensământ are probleme din cauza numărului mare de utilizatori.

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat”, a anunțat INS.

Risc de "uragan al foametei", din cauza războiului. Avertismentul ONU

Recensământul 2022 se va face în două etape

În perioada 14 martie – 15 mai se va desfășura autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

Amenzi usturătoare pentru cetățenii care oferă informații greșite

În ceea ce privește oferirea de informații eronate, care nu corespund cu realitatea, sau evitarea prezentării tuturor detaliilor necesare, trebuie precizat că persoanele care se află în astfel de situații riscă sancțiuni financiare.

Persoanele care vor refuza să se auto-recenzeze nu vor fi amendate. În schimb, cele care vor refuza să furnizeze informații sau vor oferi date neadevărate ori incomplete recenzorului vor fi sancționate cu o sumă care variază între 1.000 și 3.000 de lei.

Până acum, România a avut 3 măsurători ale numărului de locuitori, în 1992, în 2002 și în 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel