Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
În luna februarie a anului 2024, numărul total al posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice din România a fost de 1.289.965. Comparativ cu ianuarie 2024, această cifră reflectă o scădere de 1.827 de posturi, ilustrând o dinamică în evoluție.
Potrivit datelor publicate pe site-ul MF, din totalul acestora, aproape 64% sunt distribuite în cadrul administrației publice centrale. În ceea ce privește sectorul specific al administrației publice centrale, din cei 825.045 de angajați, 608.320 își desfășurau activitatea în instituții finanțate integral de la bugetul de stat. Acest număr reprezintă o creștere cu 285 de angajați în comparație cu luna precedentă.
Cei mai mulți
În topul instituțiilor cu cel mai mare număr de posturi ocupate se regăsesc Ministerul Educației, cu un total de 302.656 de angajați, urmat de Ministerul Afacerilor Interne cu 123.275, Ministerul Apărării Naționale cu 74.097, Ministerul Finanțelor cu 24.796 și Ministerul Sănătății cu 18.186 de angajați. Înregistrând o creștere semnificativă, Ministerul Educației a adăugat 276 de posturi, în timp ce alte instituții, precum Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor, au raportat scăderi de 176, respectiv 33 de posturi ocupate.
Cele mai mari reduceri
În ceea ce privește distribuția pe sectoare de finanțare, în instituțiile finanțate integral din bugetul asigurărilor sociale, s-au înregistrat 9.240 de posturi ocupate, cu 27 mai puține decât în ianuarie 2024. În instituțiile subvenționate din bugetul de stat și din bugetul asigurărilor pentru șomaj, numărul total de angajați a scăzut cu 100, ajungând la 44.403. În același timp, în instituțiile finanțate integral din venituri proprii, s-au înregistrat 163.082 de posturi ocupate, reflectând o scădere de 1.118 în comparație cu luna precedentă.
În sfera administrației publice locale, în luna februarie a anului curent, au fost înregistrate 464.920 de persoane angajate, reprezentând o creștere de 297 față de luna ianuarie. Din această cifră, 285.278 de angajați activau în instituții finanțate integral din bugetele locale, în creștere cu 465 de angajați, în timp ce 179.642 de persoane lucrau în instituții finanțate integral sau parțial din venituri proprii, înregistrând o scădere de 762 de angajați. Aceste date oferă o imagine detaliată asupra distribuției și evoluției personalului public în diversele sectoare și instituții, subliniind tendințele și schimbările din peisajul administrativ al României în luna februarie 2024.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...