Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Constituirea companiei pe acțiuni, denumită Romgaz Furnizare, fusese aprobată de principiu de către acționarii producătorului de gaze la începutul anului într-o altă adunare a acționarilor. Cei doi asociați la proiect, Romgaz și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), urmau să intre pe piața consumatorilor casnici, o piață pe care Romgaz are o prezență scăzută în raport cu ceilalți producători de pe piața internă, în principal Petrom. Asta și în condițiile în care la Iernut Romgaz are în construcție o nouă centrală în cogenerare, pe gaze, la cheie, care este parte integrantă din strategia de consolidare a poziției Romgaz pe piețele de furnizare a energiei.
Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a precizat pentru Mediafax că nu vede decizia ca fiind o problemă majoră și că există posibilitatea ca producătorul de gaze să-și facă propria societate de furnizare și distribuție, fără asocierea cu SAPE. "Nu este nicio problemă. Acolo am studiat posibilitatea ca Romgazul să-și facă el însuși o sucursală de furnizare și distribuție, nu văd o problemă în asta (decizia acționarilor - n.red.). Vedem ce posibilități legale avem", a spus Volintiru.
Citește și Titlurile Romgaz au impus ritmul tranzacțiilor la BVB
Acționarii au votat pozitiv însă asupra unui punct ce privește achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau de reprezentare juridică externă a Romgaz într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, care se ocupă de dezvoltarea centralei noi de la Iernut, pe fondul întârzierilor. "Întârzierea cerută de către consorțiu este de 4 luni și este justificată. Până în momentul acesta ei au avut de lucrat la fundație suplimentar 4 luni la începutul lucrărilor din cauza unei reproiectări. Pe asta o acceptăm", spune Adrian Volintiru, adăugând că angajarea consultanților este o măsură de siguranță în cazul unui posibil litigiu.
Asocierea ar putea fi dată în judecată în situația în care întârzierile intră în a doua jumătate a anului viitor. Centrala pe gaze de la Iernut, cu o capacitate de generare de 430 de MW, trebuia să fie livrată la finalul lui 2019. "Suntem companie listată, trebuie aprobarea boardului, care convoacă AGA, care se convoacă în 30 de zile…", mai spune Volintiru. Statul român este acționarul majoritar al Romgaz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...