Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Luni, acţiunile Ryanair au urcat la Bursa de la Dublin cu 8%, la 9,12 euro, după ce, de la începutul crizei de coronavirus, acestea au pierdut aproximativ 40% din valoare.
Ca parte a programului de reducere a costurilor, compania irlandeză va concedia cel puţin 3.250 de angajaţi şi se va retrage de pe unele aeroporturi din Europa. Iniţial, Ryanair va analiza posibilele închideri ale bazelor care înregistrează pierderi din Marea Britanie, Germania şi Spania, apoi se va studia situaţia din Italia, Belgia, Europa Centrală şi de Est, dacă va fi necesar, a precizat directorul general Michael O'Leary.
De asemenea, ar putea fi închisă principala bază a subsidiarei Lauda din Austria, care, consideră O'Leary, se confruntă "cu o criză existenţială" din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19). Acesta a adăugat: "Trebuie să reducem salariile, să facem concedieri, să scădem costurile la aeroporturi, dacă vrem să ne îndreptăm afacerea în direcţia potrivită".
În acest an, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa estimează că va transporta mai puţin de 80 de milioane de pasageri, faţă de o ţintă de 100 de milioane anunţată săptămâna trecută şi faţă de obiectivul iniţial de 154 de milioane.
Michael O'Leary a declarat pentru Sky News că rezervările pentru vacanţe "cresc satisfăcător", dar a avertizat că nivelul preţurilor la bilete nu va ajunge la cel de dinaintea crizei cel puţin până în 2022 sau chiar mai târziu.
Săptămâna trecută, Ryanair a raportat o scădere cu 99,6% a numărului de pasageri transportaţi în luna aprilie, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei.
Compania irlandeză a transportat 40.000 de pasageri luna trecută, comparativ cu 13,5 milioane în aprilie anul trecut. Ryanair a avertizat că se aşteaptă ca numărul pasagerilor să rămână la un nivel redus în lunile mai şi iunie, ca urmare a restricţiilor de călătorie în vigoare.
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...