Accesarea mai simplă a fondurilor europene. Adrian Câciu: Discutăm despre folosirea inteligenței artificiale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Câciu. Foto: Crişan Andreescu
Adrian Câciu. Foto: Crişan Andreescu
EXCLUSIV
La Interviurile DCNews de marți, moderate de Bogdan Chirieac, a fost invitat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.  

Discuțiile s-au axat și pe problema fondurilor europene și cum pot fi acestea accesate cu ușurință în contextul în care economia românească este în continuă dezvoltare pe baza investițiilor private în momentul de față, iar unele companii românești, dar și cele care doresc să vină în România, se împiedică adesea de birocrație în demersul lor. 

”Vă dau două exemple, în 2022 și 2023 sunt 68 miliarde de euro investiți în România care înseamnă atât investiții nete în economie, publice cât și private. Anul trecut au fost 38 de miliarde, în 2022, 30 miliarde. Dacă noi am avea în fiecare an un pas de 30 miliarde de euro, public-privat, România ar arăta altfel în 2026. Noi trebuie să îmbunătățim accesul investitorilor, dacă sunt bariere birocratice, dacă nu există dialog, presa trebuie să ne atragă atenția”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

În continuare, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit despre un concept inovativ care ar ușura cu mult complexitatea accesării fondurilor europene, este vorba despre digitalizare cu sisteme de tehnologie de vârf, care să ușureze cel mai complicat proces din obținerea acestor bani de către antreprenori.

”Noi nu mai discutăm despre digitalizare clasică ci despre folosirea inteligenței artificiale în evaluarea proiectelor pentru că o problemă au avut-o fondurile europene și sper ca anul acesta să începem să o remodelăm și anul viitor să fie la foc continuu, este că depuneai un proiect iar peste doi ani primeai răspunsul că s-a evaluat, trecea timpul, se schimbau pozițiile tale economice, mergeai la bancă să iei credit dar nu mai erai solvabil pentru că ai făcut datorii. Mie nu mi se pare firesc să mai stăm în zona asta, chiar dacă s-au micșorat termenele, dar dacă am posibilitatea să folosesc inteligența artificială, ar fi mult mai simplu”, a conchis Adrian Câciu.

Urmăriți emisiunea în continuare în video-ul atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel