Acești angajați vor primi arme de foc letale
09 iul, 07:43, de  Oana Pavelescu
O nouă lege care a intrat în vigoare prevede ca anumiți angajați să fie dotați cu arme de foc letale.
Aceștia vor fi dotați cu arme și muniție pe care vor avea voie să le utilizeze
Aceștia vor fi dotați cu arme și muniție pe care vor avea voie să le utilizeze

Este vorba despre Legea 96/2020 care prevede ca angajații Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) să aibă în dotare arme.

Angajații ANRSPS își desfășoară activitatea în baza Legii nr. 82/1992 și reprezintă organul de specialitate al administrației publice centrale fiind în subordinea Ministerului Afacerile Interne (MAI). ANRSPS are rol de administrare a rezervelor de stat și de pregătire a economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, fiind parte a componenței de securitate națională.

ANRSPS are în administrare 2000 de imobile-construcții, 100 km de conducte subterane, 600 de ha de teren cu vegetație forestieră, peste 400 de bunuri mobile specifice depozitării, încărcării și descărcării produselor precum și pentru efectuarea transporturilor.

Transgaz: România importă aproape 20% din consumul de gaze

Paza acestora este asigurată prin resursele proprii ale ANRSPS prin personal propriu care își desfășoară serviciul atât în posturi permanente, cât și temporare, s-a explicat în expunerea de motive a legii.

Tot în expunerea de motive s-a arătat că tentativele de furt din unitățile teritoriale în care sunt plasate rezervele de petrol pot conduce la declanșarea situațiilor de urgență majoră și acestea pot avea consecințe catastrofale pe plan material și chiar uman. 

Acestea au fost motivele pentru care s-a decis că angajații ANRSPS primesc arme de foc letale și muniție pentru înarmare. 

În noua Lege nr. 96/2020 se spune că: ”Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, instituție publică din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, este autorizată să procure și să folosească, în vederea îndeplinirii atribuțiilor prevăzute în actele normative de înființare, organizare și funcționare, arme de foc letale și muniția aferentă, pentru înarmarea personalului încadrat cu atribuții de pază la unitățile teritoriale subordonate”.

Tot în noua lege se spune că personalul care va avea în dotare armele și muniția este autorizat să le și folosească în condițiile legislației în vigoare.

Nu este specificată însă nicăieri vreo obligație de pregătire suplimentară pentru personalul ANRSPS care urmează a fi înarmat.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

PANDEMIE. Rusia vrea să doboare un RECORD. Acum, în AUGUST

Rezervele valutare ale Rusiei pot depăși recordul...

O ZODIE se află la răscruce! Astrolog: ”Of, ce săptămână”

Pentru o zodie, îndrăzneala trebuie să fie literă de...

Prognoza ANM. Cât de CALD va fi în următoarele săptămâni

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale...

Coronavirus. Metodă EXTRAORDINARĂ de depistare a covid-19

Un grup de investigatori din Luxemburg este pe cale să...

Rulaj de 182,24 milioane de lei la BVB. Cine a fost vedeta

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a câştigat în...

Huawei renunţă la fabricarea cipurilor Kirin

Huawei Technologies nu va mai produce de luna viitoare...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro