În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Este vorba despre Legea 96/2020 care prevede ca angajații Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) să aibă în dotare arme.
Angajații ANRSPS își desfășoară activitatea în baza Legii nr. 82/1992 și reprezintă organul de specialitate al administrației publice centrale fiind în subordinea Ministerului Afacerile Interne (MAI). ANRSPS are rol de administrare a rezervelor de stat și de pregătire a economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, fiind parte a componenței de securitate națională.
ANRSPS are în administrare 2000 de imobile-construcții, 100 km de conducte subterane, 600 de ha de teren cu vegetație forestieră, peste 400 de bunuri mobile specifice depozitării, încărcării și descărcării produselor precum și pentru efectuarea transporturilor.
Transgaz: România importă aproape 20% din consumul de gaze
Paza acestora este asigurată prin resursele proprii ale ANRSPS prin personal propriu care își desfășoară serviciul atât în posturi permanente, cât și temporare, s-a explicat în expunerea de motive a legii.
Tot în expunerea de motive s-a arătat că tentativele de furt din unitățile teritoriale în care sunt plasate rezervele de petrol pot conduce la declanșarea situațiilor de urgență majoră și acestea pot avea consecințe catastrofale pe plan material și chiar uman.
Acestea au fost motivele pentru care s-a decis că angajații ANRSPS primesc arme de foc letale și muniție pentru înarmare.
În noua Lege nr. 96/2020 se spune că: ”Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, instituție publică din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, este autorizată să procure și să folosească, în vederea îndeplinirii atribuțiilor prevăzute în actele normative de înființare, organizare și funcționare, arme de foc letale și muniția aferentă, pentru înarmarea personalului încadrat cu atribuții de pază la unitățile teritoriale subordonate”.
Tot în noua lege se spune că personalul care va avea în dotare armele și muniția este autorizat să le și folosească în condițiile legislației în vigoare.
Nu este specificată însă nicăieri vreo obligație de pregătire suplimentară pentru personalul ANRSPS care urmează a fi înarmat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...