Aceste salarii din învățământ se vor majora
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Profesori / Foto: Freepik
Profesori / Foto: Freepik
Ministerul Educației vrea să elimine unele discrepanțe în privința unor salarii din învățământ.

Ministerul Educației propune un proiect pentru definirea salariilor de bază ale pozițiilor de conducere din învățământul preuniversitar de stat, cum ar fi directorul și directorul adjunct, și pentru a clarifica categoriile de unități de învățământ preuniversitar de stat în care sunt definite funcțiile de conducere auxiliare, cum ar fi contabilul șef și secretarul șef, în funcție de nivelul de studii S/M, stabilind în același timp nivelul salariilor de bază corespunzătoare acestora.

Proiectul este prezentat ca o corectare a discrepanțelor salariale în ceea ce privește rolurile de conducere din sistemul de învățământ preuniversitar, cum ar fi directorii, directorii adjuncți, contabilii șefi și secretarii șefi. În acest an, pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea medie brută totală va fi de peste 36%, din care creșterea medie brută în luna ianuarie va fi de 30%.

Pentru salariile pozițiilor de conducere, s-a aplicat principiul ca acestea să fie peste nivelul maxim al salariilor de execuție fără funcție de conducere, pentru a elimina inechitățile existente în decembrie 2023, conform comunicatului de presă al Ministerului Educației. Conform proiectului actual de reglementare, salariul minim de bază pentru pozițiile de director în ianuarie 2024 va fi de 10.590 lei, iar salariul maxim de bază va fi de 11.242 lei, diferența fiind de 652 lei, iar în iunie 2024 va fi un salariu minim de bază de 11.260 lei și un salariu maxim de bază de 11.812 lei, diferența fiind de 552 lei.

Sursa menționează că se observă creșteri în noile salarii de bază pentru pozițiile de director și că aceste creșteri sunt aplicate pentru toate funcțiile de conducere incluse în acest proiect. Reprezentanții MEN subliniază că salariile de bază pentru pozițiile de conducere enumerate în Anexele nr. 1 și 2 ale normelor metodologice nu depășesc limita maximă stabilită în OUG nr. 128/2023. Nivelul salariilor de bază pentru pozițiile de conducere prevăzute în Anexele nr. 1 și 2 ale normelor metodologice a fost determinat prin ajustarea salariilor în funcție de categoriile de unități de învățământ preuniversitar de stat în care sunt definite funcțiile de conducere auxiliare de contabil șef și secretar șef, cu nivel de studii S, având în vedere complexitatea și diversitatea activităților personalului care deține aceste poziții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel