Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunțat marți care va fi următoarea lui achiziție. Pentru o sumă de cel mult 1,1 miliarde de dolari, grupul britanic preia compania biofarmaceutică americană Icosavax, specializată în dezvoltarea de vaccinuri, în special împotriva bolilor respiratorii grave.
„AstraZeneca a încheiat un acord definitiv de achiziție a Icosavax” pentru o plată inițială de 800 de milioane de dolari, la care se pot adăuga plăți condiționate pentru „o valoare a tranzacției de cel mult 1,1 miliarde de dolari”, a precizat AstraZeneca într-un comunicat de presă.
Icosavax dezvoltă în special un vaccin candidat care vizează atât virusul sincițial respirator (RSV), cel mai cunoscut pentru flagelul bronșiolitei, cât și metapneumovirusul uman, o altă cauză a infecțiilor respiratorii grave la adulții în vârstă de 60 de ani.
Acest vaccin cu particule asemănătoare virusului (VLP), conceput să semene cu structura virușilor, a prezentat „date pozitive de fază II” și a obținut acordul necesar pentru a fi plasat într-o procedură accelerată de Administrația pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration, FDA) din Statele Unite.
Achiziția ar trebui să fie finalizată în primul trimestru al anului 2024. În trimestrul trei, AstraZeneca a reușit să-și dubleze, practic, rezultatele financiare, motiv pentru care compania și-a revizuit previziuni, în pofida pierderilor de venituri cauzate de eșesul vaccinului împotriva covid-19. Profitul net al grupului a crescut cu 88%, până la 1,26 miliarde de dolari, pentru vânzări în creștere cu 5%, până la 11,5 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...