Acțiunile companiei de social media a lui Donald Trump au crescut cu aproape 60% după listarea la bursă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Acțiunile grupului Trump Media & Technology Group, care deține platforma de socializare Truth Social a lui Donald Trump, au crescut cu până la 59% marți, în debutul lor pe Nasdaq.

Creșterile au fost susținute de electoratul fostului președinte american, oferindu-i astfel un potențial câștig pentru costurile celor patru procese cu care acesta se confruntă.

Acțiunile au închis marți cu 16% mai sus, la 57,99 dolari, evaluând compania la aproape 8 miliarde de dolari.

Participația majoritară a lui Trump a fost evaluată ultima dată la aproximativ 6 miliarde de dolari, deși restricțiile impuse de justiție care constau în blocarea unor fonduri ale sale timp de șase luni ar putea să-l împiedice să vândă sau să se împrumute din participația sa.

Debutul bursier al TMTG urmează fuziunii cu Digital World Acquisition Corp, o companie de achiziții cu scop special, anunțată în 2021, dar care a suferit eșecuri și întârzieri.

Digital World și Trump Media & Technology Group au crescut împreună cu aproape 600% de la anunțarea tranzacției, consolidând statutul TMTG ca fiind unul dintre așa-numitele acțiuni meme de pe Wall Street, populare în rândul comercianților de retail și a căror mișcare poate fi determinată de postările de pe rețelele de socializare.

"Această evaluare ar putea fi mai mult o aproximare a entuziasmului susținătorilor lui Trump decât o estimare rezonabilă a perspectivelor de afaceri”, a declarat Thomas Hayes, președintele Great Hill Capital.

Tranzacția va injecta, de asemenea, 300 de milioane de dolari în numerar în platforma de social media Truth Social, deținută de TMTG.

Truth Social, lansată în februarie 2022, a încercat să profite de interdicția asupra conturilor lui Trump pe platformele de socializare precum Twitter, și cele gestionate de Meta Platforms.

În februarie, Truth Social a avut 8,9 milioane de înscrieri, potrivit unui document de reglementare. X avea 238 de milioane de utilizatori activi zilnic în iunie 2022, conform ultimelor date oficiale disponibile, în timp ce Facebook și Reddit aveau 2,1 miliarde și respectiv 73 de milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel