Acțiunile Nvidia au crescut joi, pe fondul prognozelor pentru trimestrul al doilea
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
pexels.com
pexels.com
Acțiunile Nvidia au crescut joi, după ce producătorul de cipuri a prognozat un venit optimist pentru al doilea trimestru și a anunțat o divizare a acțiunilor.

Acțiunile companiei au crescut cu 6,5% iar producătorii rivali de cipuri de inteligența artificială Advanced Micro Devices AMD, Broadcom și Micron Technology au câștigat, de asemenea, între 2% și 3%, relatează Reuters.

Nvidia a prognozat venituri de 28 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru, plus sau minus 2%, analiștii așteptându-se în medie la venituri de 26,66 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

A treia cea mai valoroasă firmă de pe Wall Street, Nvidia a urcat cu aproape 92% în acest an și urmează să obțină o capitalizare de piață de aproximativ 165 miliarde de dolari.

Dacă joi va închide peste 1.000 de dolari, ar fi pentru prima dată când acțiunile Nvidia vor depăși acest prag psihologic important.

"Prețul acțiunilor va ajunge cu siguranță la 1.000 de dolari pe acțiune, dar nu se știe dacă se poate menține la acest nivel", a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist senior la Swissquote Bank.

De asemenea, Nvidia a anunțat că își va diviza acțiunile în proporție de zece la unu, începând cu data de 7 iunie, și va majora dividendele trimestriale cu 150% după divizare.

Nvidia a continuat să semnaleze că cererea a depășit oferta, dar CEO-ul Jensen Huang a declarat că viitoarele lor cipuri Blackwell AI vor fi livrate în trimestrul curent, iar producția va crește în trimestrul următor.

Taiwan Semiconductor Manufacturing, producătorul de cipuri contractat de Nvidia, a declarat în aprilie că se așteaptă să își dubleze cu mai mult capacitatea de producție în acest an.

Nvidia are un raport preț-beneficiu anticipat pe 12 luni de 34,7, față de 38 pentru AMD și 26,8 pentru Super Micro Computer și 20,2 pentru Micron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel