Adevărul despre Pentagon. Ce a descoperit un studiu inedit
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Cine ar fi crezut
Cine ar fi crezut
Un studiu inedit publicat de Universitatea Brown, arată că Departamentul american al apărării emite mai multe gaze cu efect de seră decât țări întregi. Mici, este adevărat. 

Pentagonul provoacă daune colaboterale. Potrivit studiului menționat, în 2017, Pentagonul a emis circa 60 de milioane de tone de gaze cu efect de seră. Ceea ce face din această instituție un poluator important, pentru că, dacă ar fi un stat s-ar plasa pe locul 55 în topul celor mai mari populatori ai lumii.

Adică în fața Portugaliei sau Suediei, spre exemplu, clasate pe locurile 57 și, respectiv, 65. Deplasarea de trupe și armament ”cântărește” 70% din acest consum de energie, datorat în special utilizării avioanelor și a carburanților diesel.

Citește și Pentagonul vrea costum robotizat pentru vindecarea rănilor. Ca în filme

Trebui spus însă că, în ultimii ani, Pentagonul a depus eforturi semnificative pentru reducerea consumului de carburant, optând în favoarea unor eneregii mai curate pentru alimentarea cu energie a bazelor sale. În ianuarie, ministerul american al apărării a prezent un raport în Congres, calificând schimbările climatice ”o problemă de securitate națională”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel