”După părerea mea, carantina a oferit tututor posibilitatea de a se liniști, de a reduce ritmul zilnic al vieții, de a produce mai puțin și de a îndrăgi mai mult ceea ce este în jurul lor, de a se îndrăgosti de creativitate și de pasiunea pentru modă”, a spus Anna Wintor.
”Moda ar trebuie să fie de mai lungă durată, să emane un plus de emoție, să cuprindă amintiri, să fie importantă, valoroasă”, crede jurnalista americană, afirmând că tărie că, pe viitor, oamenii vor renunța la hainele ieftine, inexpresive în favoarea celor în care vor regăsi o parte din felul lor de a fi.
Altfel spus, oamenii vor cumpăra mai mult de la branduri consacrate sau de perspectivă și de la designeri. O prognoză care corespunde concluziei studiului Business of Fashion și dedicat influenței pandemiei asupra industriei modei. Potrivit analiștilor, consumatorii vor fi mai prudenți în alegerile lor, vor compara și vor cântâri bine orice achiziție, ceea ce ar putea pune capăt ”consumului pe fugă, de rutină sau de plictiseală, pe ideea să iau ceva nou pe bani puțini”.
Citește și Victoria's Secret, victimă a noului virus. Decizia companiei L Brands
Pe fondul pandemiei de coronavirus, s-a produs o schimbare a modului de abordare a ideii de shopping, în special printre tinerii consumatori. ”Brandurile care își vor schimba obiectivele și modelul de business în conformitate cu dezvoltarea stabilă vor reuși să câștige un auditoriu mai atractiv decât înainte”, se arată într-un alt studiu, elaborat, de această dată, de compania de consultanță McKinsey.
Trăgând o concluzie, Business Insider, apreciază că, în pofida reușitelor înregistrate de retailerii din fast fashion, precum Zara și H&M, esența modelului lor de afaceri - lansarea de haine ieftine, moderne, dar trecătoare și adresate unui anumit public - constravine ideii de stabilitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...