Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
Agenția de evaluare financiară Fitch a declarat miercuri că se așteaptă ca „producătorii auto să crească prețurile peste tot în lume” pentru a compensa noile taxe vamale americane, care afectează vehiculele importate în Statele Unite începând cu începutul lunii aprilie.
„Unii constructori auto ar putea avea dificultăți în a majora suficient prețurile pentru a acoperi taxele vamale de 25% și vor fi nevoiți să facă ajustări dureroase ale planurilor de producție și vânzări”, a adăugat Fitch. În anumite cazuri, acest lucru „ar putea să nu fie suficient”, ceea ce ar putea duce la „o reducere considerabilă a marjelor în 2025”, a mai avertizat agenția.
Surtaxele americane lovesc industria auto
De la începutul lunii aprilie, importurile de autoturisme și piese auto în SUA sunt penalizate cu taxe vamale suplimentare de 25%, o măsură care afectează semnificativ costurile de producție și distribuție ale companiilor internaționale.
Impact global: niciun constructor nu este ferit de scăderea cererii
„Deși ne așteptăm ca efectele directe ale taxelor vamale să varieze în funcție de producătorii auto”, în special în funcție de locația uzinelor de producție, „nicio companie nu va fi complet ferită de scăderea încrederii consumatorilor și de o diminuare a cererii în sector”, a mai evaluat Fitch.
Componente provenite din China
Marți, producătorul francez de echipamente auto OPmobility (fost Plastic Omnium) a declarat că nu a observat o scădere a volumului de producție al constructorilor auto de la anunțul făcut de Donald Trump privind impunerea de taxe vamale pentru vehiculele importate în Statele Unite.
Deși OPmobility a asigurat că „ceea ce (era vândut) în Statele Unite era (produs) în Statele Unite”, compania a reamintit că anumite componente, precum ecranele, provin din China și sunt, prin urmare, supuse unor taxe vamale ridicate.
Costuri suplimentare care se transferă în lanțul de producție
Fitch a declarat miercuri că se așteaptă ca „numeroși furnizori să încerce să transfere costurile taxelor vamale către constructorii auto, care vor trebui să absoarbă cea mai mare parte prin creșteri de prețuri”.
La mijlocul lunii aprilie, președintele Stellantis (grup care include Peugeot, Fiat, Chrysler), John Elkann, a avertizat că „industriile auto din Statele Unite și Europa sunt în pericol” din cauza „dureroaselor taxe vamale” și a „reglementărilor excesiv de rigide”, în timp ce „China se află pe o traiectorie diferită”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...
A fost publicat în Monitorul...
Acțiunile companiei au scăzut...
Programul Rabla 2025 intră în...
Această precizare vine în...
Institutul Naţional de...
Statul alocă 150 de milioane de...