Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Ionuț Moșteanu spune că nu vede „un ministru al Finanțelor bun, capabil să țină în mână finanțele României, într-o perioadă complicată”.
„Vedem două partide care ar vrea să pară că sunt și în Opoziție unul cu altul, dar în același timp și guvernează împreună (...). România se împrumută 1.000 de euro pe secundă. Din această mie,
doar jumătate merge în economie, cealaltă jumătate merge către cheltuieli de dobânzi și finanțări de credite care au ajuns la termen și în cheltuieli de funcționare ale statului. Or să te împrumuți cu 1.000 de euro pe secundă cu 8% și să zici că totul este bine, înseamnă că ești decuplat de economie”, a spus Ionuț Moșteanu, la RFI.
„Noi l-am chemat în Parlament pe domnul ministru de Finanțe, l-am chemat în Parlament astăzi, urmează să vedem dacă va veni la Ora ministrului. Dacă nu va veni, mâine depunem moțiune simplă, pentru că trebuie să-l aducem în fața Parlamentului, trebuie să înțelegem și noi, Parlamentul și să înțeleagă prin intermediul nostru fiecare cetățean dacă acest om, domnul Câciu, înțelege ce are de făcut și înțelege cu ce ne confruntăm. Părerea noastră este că nu înțelege”, a mai spus liderul USR, citat de Mediafax.
O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita Bucureştiul, în perioada 30 mai - 10 iunie, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV, a anunţat reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală şi de Est, Nadeem Ilahi.
"Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi organizate întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din sectorul privat şi ONG-uri", informează un comunicat al instituţiei financiare remis Agerpres.
"La finalul vizitei, este aşteptat ca misiunea FMI să susţină o conferinţă de presă", se arată în comunicat. În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...