Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Economistul a enumerat care punt principalele preocupări legate de ceea ce se întîmplă la ora actuală în mediul de afaceri mai ales în rândul IMM-urilor.
Prima problemă indicată de Negresu este graba cu care se dorește adoptarea tehnologiei digitale. Economistul a arătat că adoptarea rapidă a tehnologiei digitale, cum ar fi semnătura electronică și platformele digitale de plată și facturare, poate avea repercusiuni în economie, în special pentru antreprenorii care nu au reușit să țină pasul.
O altă problemă care rezidă din această grabă este blocajul financiar. Expertul spune că există preocupări cu privire la un blocaj financiar accentuat generat de implementarea acestor tehnologii, cu efecte resimțite mai ales din luna februarie-martie.
Semnătura electronică și facturarea digitală
Adrian Negrescu a mai spus în cadrul emisiunii Income de la Antena 3 că mulți antreprenori nu sunt familiarizați sau nu știu să utilizeze semnătura electronică și platformele digitale de plată și facturare.
La ora actuală este creată doar luzia digitalizării despre care Negrescu spune că este un lucru îngrijorător că digitalizarea făcută la acest mod poate reduce evaziunea fiscală, dar datele acumulate nu sunt interpretate eficient și vor fi analizate abia în 2026.
Acces la tehnologii
Adrian Negrescu a mai scos în evidență și faptul că există persoanele fără acces la internet și a subliniat că există întrebări cu privire la modul în care persoanele fără acces la internet sau care lucrează în zone izolate se descurcă cu emiterea și gestionarea facturilor digitale.
Problemele legate de termene și amenzi
Analistul economic a mai menționat și preocuparea legată de aplicarea amenzilor începând cu 1 aprilie și amintește că se propune amânarea termenului, având în vedere dificultățile și problemele ridicate în procesul de implementare.
În concluzie, Adrian Negrescu a afirmat că este evident că implementarea rapidă a schimbărilor digitale în sfera financiară generează o serie de provocări și îngrijorări, inclusiv în ceea ce privește accesul, adaptarea și conștientizarea întreprinzătorilor. Este posibil să fie necesare ajustări și soluții pentru a face tranziția spre digitalizare mai eficientă și mai accesibilă pentru toți actorii economici, a mai explicat economistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...