Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Cum vom trăi în următoarele luni, la ce trebuie să ne așteptăm? ”În primul rând trebuie să ne așteptăm la o iarnă grea din toate punctele de vedere, mai ales financiar. În primul rând, gândiți-vă că vor veni facturi mari la energie și gaze, din cauza consumului mai ridicat față de lunile anterioare. Puneți aceste facturi mai mari în contextul cheltuielilor în creștere cu produsele alimentare. Un sondaj, un barometru publicat săptămâna trecută sublinia că principala temere a românilor este, în momentul de față, creșterea prețurilor la alimente. Cred că acesta este nivelul maxim de sărăcie la care au ajuns românii atunci când se tem că nu vor avea ce să pună pe masă, a apreciat analistul financiar răspunzând la întrebarea adresată de moderatorul emisiunii, jurnalistul Alex Vlădescu.
Doar atunci am putea afla vești mai bune
Ducându-și ideea mai departe, Adrian Negrescu a arătat că, ”punând lucrurile unele altele, respectiv cheltuielile cu alimentele peste cele pentru utilități, la care se adaugă și banii pe benzina și motorina, care vor crește, probabil, în perioada următoare, pe fondul extinderii războiului din Orientul Mijlociu - sper să nu se ajungă la acest lucru, dar toate premisele merg către acest scenariu - concluzia este una singură, și anume că nu va fi ușor. În plus, puterea de cumpărare a populației va continua să scadă. Poate doar din a doua parte a anului viitor vom vedea niște vești pozitive în condițiile în care toate provocările la nivel regional, dar și internațional se vor stinge. Îmi este însă teamă că lucrurile nu au cum să meargă atât de bine.
Cuvântul cheie al anului 2024
În privința companiilor, cred că în 2024 cuvântul cheie va fi restructurarea. Restructurarea business-ului, adaptarea la noua realitate economică în care producția industrială scade de câteva luni, ne îndreptăm, probabil, spre o recesiune probabilă. Mai mult decât atât, consumul, principalul motor al economiei, dă rateuri din ce în ce mai mari. Banul nu mai are puterea de altădată, astfel că astăzi nu mai poți cumpăra, cu aceeași sumă, ce cumpărai în urmă cu doi sau trei ani de zile. Acest lucru înseamnă volume de vânzare mai scăzute, asta înseamnă reorientări ale liniilor de business, reorientări a gamei de produse, în așa fel încât să supraviețuiești într-un an 2024 extrem de dificil măcar al inflației, pentru că inflația va rămâne în continuare ridicată în România, la un nivel dublu față de cea din zona euro”, a concluzionat Adrian Negrescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Parlamentul României analizează...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...