Adrian Negrescu: Este nivelul maxim de sărăcie la care au ajuns românii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Numărând fiecare bănuț
Numărând fiecare bănuț
EXCLUSIV
Analistul financiar, Adrian Negrescu, a anunțat, în cadrul emisiunii D`Economic News, când ne putem aștepta la vești mai bune privind economia țării și a explicat ce înseamnă nivelul maxim de sărăcie. 

Cum vom trăi în următoarele luni, la ce trebuie să ne așteptăm? ”În primul rând trebuie să ne așteptăm la o iarnă grea din toate punctele de vedere, mai ales financiar. În primul rând, gândiți-vă că vor veni facturi mari la energie și gaze, din cauza consumului mai ridicat față de lunile anterioare. Puneți aceste facturi mai mari în contextul cheltuielilor în creștere cu produsele alimentare. Un sondaj, un barometru publicat săptămâna trecută sublinia că principala temere a românilor este, în momentul de față, creșterea prețurilor la alimente. Cred că acesta este nivelul maxim de sărăcie la care au ajuns românii atunci când se tem că nu vor avea ce să pună pe masă, a apreciat analistul financiar răspunzând la întrebarea adresată de moderatorul emisiunii, jurnalistul Alex Vlădescu.

Citiţi şi: Unii români vor plăti mai mult decât alţii. Adrian Negrescu: Mare atenţie pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă

Doar atunci am putea afla vești mai bune

Ducându-și ideea mai departe, Adrian Negrescu a arătat că, ”punând lucrurile unele altele, respectiv cheltuielile cu alimentele peste cele pentru utilități, la care se adaugă și banii pe benzina și motorina, care vor crește, probabil, în perioada următoare, pe fondul extinderii războiului din Orientul Mijlociu - sper să nu se ajungă la acest lucru, dar toate premisele merg către acest scenariu - concluzia este una singură, și anume că nu va fi ușor. În plus, puterea de cumpărare a populației va continua să scadă. Poate doar din a doua parte a anului viitor vom vedea niște vești pozitive în condițiile în care toate provocările la nivel regional, dar și internațional se vor stinge. Îmi este însă teamă că lucrurile nu au cum să meargă atât de bine. 

Cuvântul cheie al anului 2024

În privința companiilor, cred că în 2024 cuvântul cheie va fi restructurarea. Restructurarea business-ului, adaptarea la noua realitate economică în care producția industrială scade de câteva luni, ne îndreptăm, probabil, spre o recesiune probabilă. Mai mult decât atât, consumul, principalul motor al economiei, dă rateuri din ce în ce mai mari. Banul nu mai are puterea de altădată, astfel că astăzi nu mai poți cumpăra, cu aceeași sumă, ce cumpărai în urmă cu doi sau trei ani de zile. Acest lucru înseamnă volume de vânzare mai scăzute, asta înseamnă reorientări ale liniilor de business, reorientări a gamei de produse, în așa fel încât să supraviețuiești într-un an 2024 extrem de dificil măcar al inflației, pentru că inflația va rămâne în continuare ridicată în România, la un nivel dublu față de cea din zona euro”, a concluzionat Adrian Negrescu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Londra / FOTO: Freepik
Doi fermieri stau pe un tractor / Foto: Freepik
Cereale / Sursa: Freepik.com
Mina / sursa: Freepik.com
Foto: Pexels.com

India investighează Netflix, iar acuzaţiile sunt grave

India investighează practicile de afaceri ale...

Sediu al ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Marcel Boloș / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Armata Israeliană a lansat un atac în Beirut / Foto: Captură Video
Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
pexels.com

Turcia pune frână importurilor de vehicule hibride plug-in

Turcia impune condiţii stricte la importurile de...

Telegram / sursa foto: Wikimedia Commons / Yuri Samoilov
foto: pexels.com
Capitoliul / FOTO: Freepik
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Wall Street
Foto: BVB
Foto: www.pexels.com
Camera Deputaților / FOTO: Facebook
pexels.com

Gucci, spectacol fabulos la Săptămâna Modei de la Milano

Gucci a încercat să recreeze magia apusurilor de vară la...

pexels.com
pexels.com
vouchere sociale
Birouri
Lei / sursa foto: Freepik.com @Vlad Ispas
Yen japonez / sursa: Freepik.com

pixel