Aeroporturile din România primesc o gură de oxigen
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Următoarele 30 de zile sunt hotărâtoare
Următoarele 30 de zile sunt hotărâtoare
Comisia Europeană a aprobat, joi, o schemă românească în valoare de 4,3 milioane de euro (21,37 milioane lei) pentru sprijinirea operatorilor economici care administrează aeroporturi în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat, amendat la data de 18 noiembrie 2021. Potrivit acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor granturi directe.

Măsura va fi deschisă pentru operatorii economici care administrează aeroporturile din Bacău, Craiova, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Aeroportul Internaţional din Timişoara. Schema de ajutor este destinată să le acopere pierderile pe care le-au înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2022 şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul şi după pandemie.

"Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat", precizează executivul comunitar.

Anterior, în luna decembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat o altă schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro (51,5 milioane lei) pentru sprijinirea operatorilor economici care administrează aeroporturi în contextul pandemiei de coronavirus. 

Aglomeraţie pe aeroportul Otopeni

Se înregistrează aglomerări pe fluxurile de pasageri ale aeroportului Henri Coandă.

CNAB informează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă privind posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaționale, la orele de vârf. Acestea se produc pentru că sosesc multe curse într-un interval scurt de timp.

„Aglomerări pe fluxurile de pasageri ale aeroportului Henri Coandă. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) informează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă privind posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaționale, la orele de vârf. Aceste aglomerări se produc în condițiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaționale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019)”, potrivit unui comunicat de presă.

CNAB și Poliția de Frontieră anunță că au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea sau informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri și controlul documentelor. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel