Schema a fost aprobată în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat, amendat la data de 18 noiembrie 2021. Potrivit acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor granturi directe.
Măsura va fi deschisă pentru operatorii economici care administrează aeroporturile din Bacău, Craiova, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Aeroportul Internaţional din Timişoara. Schema de ajutor este destinată să le acopere pierderile pe care le-au înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2022 şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul şi după pandemie.
"Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat", precizează executivul comunitar.
Anterior, în luna decembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat o altă schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro (51,5 milioane lei) pentru sprijinirea operatorilor economici care administrează aeroporturi în contextul pandemiei de coronavirus.
Aglomeraţie pe aeroportul Otopeni
Se înregistrează aglomerări pe fluxurile de pasageri ale aeroportului Henri Coandă.
CNAB informează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă privind posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaționale, la orele de vârf. Acestea se produc pentru că sosesc multe curse într-un interval scurt de timp.
„Aglomerări pe fluxurile de pasageri ale aeroportului Henri Coandă. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) informează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă privind posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaționale, la orele de vârf. Aceste aglomerări se produc în condițiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaționale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019)”, potrivit unui comunicat de presă.
CNAB și Poliția de Frontieră anunță că au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea sau informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri și controlul documentelor. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...