Într-o zi, magazinul s-a închis. Apoi, la ceva timp, a dispărut și lacătul pe la ușă. ”S-a furat!”, au tras concluzia oamenii. Dar nu. Ulterior am aflat că spațiul fusese închiriat pentru mai bine de 2.000 de euro pe lună de alt întreprinzător. ”E mare suma pentru zona asta. Are bani, se pare”, a comentat una dintre fostele vânzătoare ale magazinului,
Nu știa cine este, dar știa ce intenționează să facă: o brutărie. ”Hm”, mi-am spus în gând. ”Miros de pâine proaspătă, care te face să uiți de toate dietele din lume”. Vreo câteva zile în fața și în interiorul fostului magazin a fost vâzolează: muncitori care veneau la prima oră, mașini care aduceau materiale de construcții. Dar a intervenit starea de urgență și lacătul și-a făcut reapariția. Dar numai pentru vreo săptămână.
Priveam de la fereastră cum, în fiecare dimineată, trei muncitori, cu măști de protecție și mănuși, intrau înăuntru, închideau ușa, apoi ieșeau la prânz să-și ia ceva de mâncare și plecau seara când întunericul începea să pună stăpânire pa străduța pustie la acea oră. În urmă cu câeva zile a apărut firma luminoasă și s-a simțit mirosul de pâine scoasă din cuptor. M-am dus să aflu mai multe.
”Nu contează numele nostru. Important este că avem de lucru”, mi-a spus un tânăr cu șorț alb și care nu cred că avea mai mult de 22 de ani. ”Eu nu zic nimic, că nu stau cu familia, împărțim cheltuielile. Dar colegii mei”, mi-a spus el arâtând spre doi bărbați trecuți de 40 de ani, ”au soții, copii. Unul trebuie să îngrijească și o rudă care are o pensie amârâtă. Ei ce să facă? Să stea acasă?”, a întrebat tânărul, mai degrabă retoric. ”Patronul e om de treabă. A stat, s-a gândit, apoi a zis că e păcat de banii iinvestiți, de timpul irosit, de contractele care se duceau de râpă”, a continuat el să povestească.
Citește și Afaceri în plină pandemie. Apartament de carantină, cu test cu tot
”Ne-a sunat și ne-a spus că nu poate aștepta până se ridică starea de urgență și dacă vrem să-l ajutăm. Ne-a avertizat însă că, dacă ne prinde fără mască și mănuși, ne dă afară. Acum lucrăm și ne place. E bine să știi că ai de unde să iei un ban, mai ales că trebuie să muncim de dimineața până seară. Noi nu vindem la tejghea, toata pâine și produsele pe care le facem sunt duse la clienți. Patronul, om bun, descurcăreț și muncitor”, a încheiat tânărul, spunând că a zis destule. S-a întors la treaba lui. Dar, chiar și pe timp de pandemie se pot face mici afaceri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...