De ce România riscă să depindă de FMI. Ce măsuri trebuie să ia viitorul Guvern
Analistul economic Adrian...
Solicitanţii de finanţare pot depune cererile de finanţare începând cu data de 25 iunie 2024, ora 09:00, prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei - www.afir.ro. Data limită până la care se primesc cererile de finanţare este 24 septembrie 2024, ora 16:00.
Alocarea financiară, stabilită pentru această sesiune, este de 310.515.188 euro, împărţită pe trei componente, astfel: 198.000.000 euro pentru toate culturile, dar cu excepţia culturii de sfeclă de zahăr şi investiţiile realizate de formele asociative, 61.000.000 euro pentru sfecla de zahăr şi 51.515.188 milioane de euro pentru formele asociative, altele decât cele din sectorul sfeclă de zahăr.
În cadrul acestui apel de cereri de proiecte, se pot depune prin pachetul 4.1.1 proiecte de achiziţii simple de utilaje agricole în cazul în care exploataţia cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate pentru hrana animalelor şi plantele tehnice, precum şi culturile horticole, inclusiv cele în spaţii protejate.
"Intensitatea sprijinului acordat porneşte de la 30% şi poate ajunge la maximum 90%, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei, de tipul de beneficiar şi de investiţiile ce urmează a se realiza prin proiect. Valoarea finanţării nerambursabile este cuprinsă între 350.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei şi de tipul de beneficiar, până la 1.500.000 de euro (pentru cooperative, grupuri de producători şi organizaţii de producători)" a precizat George Chiriţă, Directorul general al AFIR.
Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (25 iunie - 24 iulie 2024) este de 90 de puncte pentru toate culturile, de 75 de puncte pentru sfeclă de zahăr şi de 88 de puncte pentru forme asociative, ulterior acesta scade treptat, până la pragul minim de 56 de puncte/ 32 de puncte/ 44 de puncte pe fiecare componentă, în ultima etapă lunară a sesiunii (25 august - 24 septembrie 2024).
Solicitanţii trebuie să aibă în vedere dimensionare corectă a parcului de utilaje, în conformitate cu anexa la Ghidul solicitantului privind corelarea puterii maşinii cu suprafaţa fermelor pentru achiziţionarea de maşini agricole, postat pe pagina de internet a AFIR.
Toate informaţiile necesare întocmirii documentaţiei de depunere pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în Ghidul solicitantului şi în anexele aferente, care sunt disponibile pe site-ul www.afir.ro, accesând următorul link Detalii şi Anexe sM 4.1 - NOUL Portal AFIR - informaţii PS PAC, depunere Online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...
Dolarul încetinește ușor după...
Bursa de Valori București...
Într-un vast depozit de la...
Pariuri limitate prin lege:...
Grupaj de știri.
Analistul economic Adrian...
Atenuarea tensiunilor...
Adrian Negrescu a afirmat în...
BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...
O înțelegere temporară cu...
În contextul instabilității...
A fost suficient un weekend de...
Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...
Renegocierea PNRR, prioritate...
Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.
Producătorul auto american Ford...
Administrația Fondului pentru...
Nu este pentru dată când președintele american atacă...
Koidu Limited suspendă...
Randamentele obligațiunilor...
Analistul economic Adrian...
Dobânzile din piața...